Klas­sie­ke bo­ter­koek

Niets lekkerder bij de koffie dan een verse boterkoek die net uit de oven komt.

  • gebak
  • 25 stuks
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(13) waardeer
hollands gebak Niets lekkerder bij de koffie dan een verse boterkoek die net uit de oven komt. 25 stuks
3 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Zeef de bloem en suiker boven een kom. Snijd de koude boter in 3 plakken en leg op het bloemmengsel. Snijd met twee messen de boter in kleine stukjes. Voeg het zout toe aan het bloemmengsel. Kneed met koele handen snel tot een deegbal.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm op de bakplaat een koek van het deeg. Klop het ei los met het water. Bestrijk de bovenkant van het deeg met dit mengsel. Bak de boterkoek in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Klassieke boterkoek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­sie­ke bo­ter­koek

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g patent tarwebloem
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 250 g ongezouten roomboter

Zeef de bloem en suiker boven een kom. Snijd de koude boter in 3 plakken en leg op het bloemmengsel. Snijd met twee messen de boter in kleine stukjes.

3
3
  • 1 mespunt zout

Voeg het zout toe aan het bloemmengsel. Kneed met koele handen snel tot een deegbal.

4
4
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el kraanwater

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm op de bakplaat een koek van het deeg. Klop het ei los met het water. Bestrijk de bovenkant van het deeg met dit mengsel.

5
5

Bak de boterkoek in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.