Boterkoek

Niets lekkerder bij de koffie dan een verse boterkoek die net uit de oven komt.

165 kcal

20 min. bereiden, 35 min. oventijd, 5 uur wachten

4.1/5

(150)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

  • ovenschaal (18 x 28 cm)

  • bakkwastje


2020 nr. 08 - Pruttelende pannen

oktober 2018 - oktober 2018

Aan de slag

  1. Zeef de bloem en suiker boven een kom. Snijd de boter in 3 plakken, leg op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in stukjes. Voeg het zout toe en kneed met koude handen snel tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ovenschaal of brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg erover. Strijk glad met de bolle kant van een lepel.

  3. Klop het ei los en bestrijk met behulp van de bakkwast de bovenkant van het deeg ermee. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van het deeg, zo voorkom je dat het ei straks loslaat. Bak de boterkoek in 30-35 min. goudbruin. Laat minimaal 4 uur (liever langer) afkoelen, en snijd in stukjes.

  • bewaartipJe kunt de boterkoek 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.
  • Boterkoek

    Instructievideo - 00:37 min.

Wat vond je van dit recept?

Boterkoek

Niets lekkerder bij de koffie dan een verse boterkoek die net uit de oven komt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig