Pan­za­nel­la met lin­zen, ge­le pa­pri­ka & moz­za­rel­la

Het hoofdingrediënt van deze Italiaanse salade: brood! Maar ook paprika, ui en tomaat spelen een belangrijke rol.

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Het hoofdingrediënt van deze Italiaanse salade: brood! Maar ook paprika, ui en tomaat spelen een belangrijke rol. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabattina’s in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de uien in flinterdunne ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik. Snijd de tomaten in parten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
  3. Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  4. Meng met het geroosterde brood, de balsamicovinaigrette, peterselie, uienringen, tomaten, paprika, olijven, kappertjes en de sla. Verdeel de salade over een grote schaal en verdeel de mozzarella in stukken erover. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 30 2018 , Allerhande Box Week 23 2019

Panzanella met linzen, gele paprika & mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­za­nel­la met lin­zen, ge­le pa­pri­ka & moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 afbakciabattina's

Scheur de ciabattina’s in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.

3
3
  • 2 rode uien

Snijd ondertussen de uien in flinterdunne ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik.

4
4
  • 4 trostomaten
  • 2 gele paprika's

Snijd de tomaten in parten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

5
5
  • 15 g verse peterselie
  • 100 g kappertjes
  • 180 g groene olijven zonder pit

Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes en olijven uitlekken.

6
6
  • 400 g linzen in blik

Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

7
7
  • 60 g balsamicovinaigrette
  • 200 g ra­dic­chio-slame­lan­ge

Meng met het geroosterde brood, de balsamicovinaigrette, peterselie, uienringen, tomaten, paprika, olijven, kappertjes en de sla.

8
8
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 5 el milde olijfolie

Verdeel de salade over een grote schaal en verdeel de mozzarella in stukken erover. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.