Fran­se vis­stoof met zalm en mos­se­len

Dat stoven altijd lang moet duren, is een fabel. Deze visstoof staat al in 25 minuten op tafel!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dat stoven altijd lang moet duren, is een fabel. Deze visstoof staat al in 25 minuten op tafel! 4 personen
4 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood af. Verwijder ondertussen de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Laat de rest in koud water liggen.
  2. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel, bewaar het groen eventueel als garnering. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in parten en snijd deze in de breedte doormidden. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een ruime soeppan met dikke bodem en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de wijn toe, verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de slagroom toe. Snijd de zalm in stukken van 3 cm en doe samen met de mosselen in de pan. Breng aan de kook en laat 7 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.
  4. Snijd ondertussen de selderij fijn en bestrooi de stoof er vlak voor serveren mee, samen met het eventuele groen van de venkel. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

AH Meergranen boulogne stokbrood is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het vervangen door AH Biologisch Meergranen stokbrood.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Franse visstoof met zalm en mosselen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se vis­stoof met zalm en mos­se­len

1
1
  • 1 meergranen boulogne stokbrood

Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood af.

2
2
  • 1 kg mosselen

Verwijder ondertussen de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt.

3
3

Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Laat de rest in koud water liggen.

4
4
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel, bewaar het groen eventueel als garnering.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

5
5
  • 2 tenen knoflook

Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in parten en snijd deze in de breedte doormidden. Snijd de knoflook fijn.

6
6
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in een ruime soeppan met dikke bodem en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

7
7
  • 150 ml droge witte wijn
  • ½ kippenbouillontablet
  • 125 ml slagroom
  • 300 g zalmfilet

Voeg de wijn toe, verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de slagroom toe. Snijd de zalm in stukken van 3 cm en doe samen met de mosselen in de pan.

8
8
  • 250 g tuinerwten

Breng aan de kook en laat 7 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.

9
9
  • 10 g selderij

Snijd ondertussen de selderij fijn en bestrooi de stoof er vlak voor serveren mee, samen met het eventuele groen van de venkel. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

AH Meergranen boulogne stokbrood is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het vervangen door AH Biologisch Meergranen stokbrood.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.