bewaar
Franse visstoof met zalm en mosselen
Franse visstoof met zalm en mosselen
bewaar

Franse visstoof met zalm en mosselen

Dat stoven altijd lang moet duren, is een fabel. Deze visstoof staat al in 25 minuten op tafel!

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

meergranen boulogne afbakstokbrood

1 kg

verse mosselen

2

venkelknollen

2 tenen

knoflook

2 el

(olijf)olie

150 ml

droge witte wijn

½

kippenbouillontablet

125 ml

verse slagroom

300 g

zalmfilet

250 g

diepvries tuinerwten

10 g

verse selderij

Dat stoven altijd lang moet duren, is een fabel. Deze visstoof staat al in 25 minuten op tafel!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood af. Verwijder ondertussen de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Laat de rest in koud water liggen.

2

Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel, bewaar het groen eventueel als garnering. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in parten en snijd deze in de breedte doormidden. Snijd de knoflook fijn.

3

Verhit de olie in een ruime soeppan met dikke bodem en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de wijn toe, verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de slagroom toe. Snijd de zalm in stukken van 3 cm en doe samen met de mosselen in de pan. Breng aan de kook en laat 7 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.

4

Snijd ondertussen de selderij fijn en bestrooi de stoof er vlak voor serveren mee, samen met het eventuele groen van de venkel. Serveer met het stokbrood.

variatietipAH Meergranen boulogne stokbrood is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het vervangen door AH Biologisch Meergranen stokbrood.

serveertipLekker met partjes citroen.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.