Sa­la­mi­piz­za met moz­za­rel­la en to­ma­ten­sa­la­de

Heerlijk Italiaans met de salamipizza, mozzarella en tomatensalade

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Heerlijk Italiaans met de salamipizza, mozzarella en tomatensalade 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 bakplaten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Maak de uien schoon en snijd in dunne ringen. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de mozzarella in plakjes.
  3. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Beleg de pizza met de mozzarella, salami, ui- en paprikaringen. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
  4. Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en snijd in parten. Meng de rucola met de tomaat en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Haal de pizza’s uit de oven en serveer de salade erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 112 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 33 2017

Salamipizza met mozzarella en tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­mi­piz­za met moz­za­rel­la en to­ma­ten­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Maak de uien schoon en snijd in dunne ringen. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

3
3
  • 2 bollen mozzarella

Snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de mozzarella in plakjes.

4
4
  • 4 pizzabodems tomaat
  • 80 g salami Milano

Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Beleg de pizza met de mozzarella, salami, ui- en paprikaringen.

5
5

Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.

6
6
  • 500 g tomaten
  • 75 g rucola
  • ½ el traditionele olijfolie

Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en snijd in parten. Meng de rucola met de tomaat en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Haal de pizza’s uit de oven en serveer de salade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.