bewaar
Salamipizza met mozzarella en tomatensalade
Salamipizza met mozzarella en tomatensalade
bewaar

Salamipizza met mozzarella en tomatensalade

Heerlijk Italiaans met de salamipizza, mozzarella en tomatensalade

20 min. bereiden
licht pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1

rode paprika

1

gele paprika

2 bollen

mozzarella

4

pizzabodems tomaat

80 g

salami Milano

500 g

tomaten

75 g

rucola

½ el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakplaten

Heerlijk Italiaans met de salamipizza, mozzarella en tomatensalade

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Maak de uien schoon en snijd in dunne ringen. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de mozzarella in plakjes.

3

Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Beleg de pizza met de mozzarella, salami, ui- en paprikaringen. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.

4

Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en snijd in parten. Meng de rucola met de tomaat en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Haal de pizza’s uit de oven en serveer de salade erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.