Salamipizza met mozzarella en tomatensalade
Heerlijk Italiaans met de salamipizza, mozzarella en tomatensalade
Ingrediënten
4 personen
2
rode uien
1
rode paprika
1
gele paprika
2 bollen
mozzarella
4
pizzabodems tomaat
80 g
salami Milano
500 g
tomaten
75 g
rucola
½ el
traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
bakplaten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Maak de uien schoon en snijd in dunne ringen. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de mozzarella in plakjes.
Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Beleg de pizza met de mozzarella, salami, ui- en paprikaringen. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en snijd in parten. Meng de rucola met de tomaat en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de pizza’s uit de oven en serveer de salade erbij.
Salamipizza met mozzarella en tomatensalade
Heerlijk Italiaans met de salamipizza, mozzarella en tomatensalade

hoofdgerecht
4 personen
845 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Maak de uien schoon en snijd in dunne ringen. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de mozzarella in plakjes.
Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Beleg de pizza met de mozzarella, salami, ui- en paprikaringen. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en snijd in parten. Meng de rucola met de tomaat en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de pizza’s uit de oven en serveer de salade erbij.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 rode uien
1 rode paprika
1 gele paprika
2 bollen mozzarella
4 pizzabodems tomaat
80 g salami Milano
500 g tomaten
75 g rucola
½ el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
bakplaten