Ko­re­aan­se bul­go­gi met zoe­te ket­jap

Heel populair in Korea en nu ook in Nederland: rundvlees in een marinade van ketjap en rode peper.

(9) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Heel populair in Korea en nu ook in Nederland: rundvlees in een marinade van ketjap en rode peper. 2 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes en de knoflook fijn. Snijd de biefstuk in dunne plakken. Meng in een kom het vlees met ⅔ van de peper, de knoflook, sesamolie en iets minder dan de helft van de dikke ketjap en laat 15 min. buiten de koelkast marineren.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Haal de blaadjes van de kropjes sla los en snijd de bosui in dunne ringen. Verhit de arachideolie in de koekenpan en bak het vlees met de aanhangende marinade al omscheppend 3 min. op hoog vuur.
  3. Serveer de biefstukreepjes met de sla, bosui, het sesamzaad, de rest van de rode peper en de rest van de zoete ketjap apart in kommetjes. Schep steeds wat vlees, bosui, sesamzaad en rode peper in een slablad, rol op en dip in de ketjap. Serveer met de rijst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2017

Koreaanse bulgogi met zoete ketjap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­re­aan­se bul­go­gi met zoe­te ket­jap

1
1
  • 150 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 biefstukken

Snijd de peper in ringetjes en de knoflook fijn. Snijd de biefstuk in dunne plakken.

4
4
  • 1 el sesamolie
  • 1½ el zoete dikke ketjap

Meng in een kom het vlees met ⅔ van de peper, de knoflook, sesamolie en de dikke ketjap en laat 15 min. buiten de koelkast marineren.

5
5
  • 1 el sesamzaad

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin.

6
6
  • 2 kroppen babyromainesla
  • 2 bosuien

Haal de blaadjes van de kropjes sla los en snijd de bosui in dunne ringen.

7
7
  • 1 el arachideolie

Verhit de arachideolie in de koekenpan en bak het vlees met de aanhangende marinade al omscheppend 3 min. op hoog vuur.

8
8
  • 2 el zoete dikke ketjap

Serveer de biefstukreepjes met de sla, bosui, het sesamzaad, de rest van de rode peper en de rest van de zoete ketjap apart in kommetjes.

9
9

Schep steeds wat vlees, bosui, sesamzaad en rode peper in een slablad, rol op en dip in de ketjap. Serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.