bewaar
Koreaanse bulgogi met zoete ketjap
Koreaanse bulgogi met zoete ketjap
bewaar

Koreaanse bulgogi met zoete ketjap

Heel populair in Korea en nu ook in Nederland: rundvlees in een marinade van ketjap en rode peper.

15 min. bereiden
15 min. wachten
redelijk pittig
10waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

pandanrijst

1

rode peper

1 teen

knoflook

2

biefstukken

1 el

sesamolie

3½ el

zoete dikke ketjap

1 el

sesamzaad

2 kroppen

babyromainesla

2

bosuien

1 el

arachideolie

Heel populair in Korea en nu ook in Nederland: rundvlees in een marinade van ketjap en rode peper.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes en de knoflook fijn. Snijd de biefstuk in dunne plakken. Meng in een kom het vlees met ⅔ van de peper, de knoflook, sesamolie en iets minder dan de helft van de dikke ketjap en laat 15 min. buiten de koelkast marineren.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Haal de blaadjes van de kropjes sla los en snijd de bosui in dunne ringen. Verhit de arachideolie in de koekenpan en bak het vlees met de aanhangende marinade al omscheppend 3 min. op hoog vuur.

3

Serveer de biefstukreepjes met de sla, bosui, het sesamzaad, de rest van de rode peper en de rest van de zoete ketjap apart in kommetjes. Schep steeds wat vlees, bosui, sesamzaad en rode peper in een slablad, rol op en dip in de ketjap. Serveer met de rijst.