Ho­me­ma­de to­ma­ten­saus

Een goede basis voor een pastagerecht of een homemade tomatensoep.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Een goede basis voor een pastagerecht of een homemade tomatensoep. 4 personen
2 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis, zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten fijn.
  2. Verhit 2 el van de opgevangen olie (per 4 personen) van de ansjovis en tomaten in een koekenpan. Bak de ansjovis 30 sec., duw met een lepel in kleine stukjes. Voeg de pomodoro toe, duw ze met een pollepel in kleine stukjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten toe. Bak nog 2 min.
  3. Zet het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig. Roer de basilicumblaadjes op het laatst door de saus.

Tip:

Je kunt deze tomatensaus gebruiken bij pasta of gnocchi, maar het is ook een goede basis voor tomatensoep. Pureer hiervoor de saus, voeg 1 liter bouillon en soepballetjes toe en klaar is je soep. Hiermee is het recept niet meer gluten-en lactosevrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2017

Homemade tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de to­ma­ten­saus

1
1
  • 23 g ansjovisfilets in olie in blik
  • 8 zongedroogde tomaten in pot

Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten

Snijd de ansjovis, zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten fijn.

3
3

Verhit 2 el (per 4 personen) van de opgevangen olie van de ansjovis en tomaten in een koekenpan. Bak de ansjovis 30 sec., duw met een lepel in kleine stukjes.

4
4

Voeg de zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten toe. Bak nog 2 min.

5
5
  • 800 g Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik

Voeg de pomodoro toe, duw ze met een pollepel in kleine stukjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g verse basilicum

Zet het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig. Roer de basilicumblaadjes op het laatst door de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.