bewaar
Homemade tomatensaus
Homemade tomatensaus
bewaar

Homemade tomatensaus

Een goede basis voor een pastagerecht of een homemade tomatensoep.

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

23 g

ansjovisfilets in olie in blik

8

zongedroogde tomaten in pot

2

tenen knoflook

2

sjalotten

800 g

Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik

15 g

verse basilicum

Een goede basis voor een pastagerecht of een homemade tomatensoep.

Aan de slag

1

Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis, zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten fijn.

2

Verhit 2 el van de opgevangen olie (per 4 personen) van de ansjovis en tomaten in een koekenpan. Bak de ansjovis 30 sec., duw met een lepel in kleine stukjes. Voeg de pomodoro toe, duw ze met een pollepel in kleine stukjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten toe. Bak nog 2 min.

3

Zet het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig. Roer de basilicumblaadjes op het laatst door de saus.

tip

algemeenJe kunt deze tomatensaus gebruiken bij pasta of gnocchi, maar het is ook een goede basis voor tomatensoep. Pureer hiervoor de saus, voeg 1 liter bouillon en soepballetjes toe en klaar is je soep. Hiermee is het recept niet meer gluten-en lactosevrij.