Zoe­te-aard­ap­pel­huts­pot met ge­hakt­bal­le­tjes en vol­le jus

Een klassieker in een nieuw jasje.

(37) waardeer
hollands hoofdgerecht Een klassieker in een nieuw jasje. 4 personen
4 37

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze samen met de hutspotgroente en eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 10 min. rondom bruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de selderij fijn. Laat de bouillontablet oplossen in het kokende water.
  4. Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer de bloem met een garde door het achtergebleven bakvet en bak 2-3 min. op hoog vuur. Voeg de bouillon toe, meng goed en laat 5 min. inkoken tot een jus. Doe de balletjes terug in de pan en warm nog even mee.
  5. Giet de aardappelen en hutspotgroente af en stamp met de rest van de boter met de pureestamper tot stamppot. Schep de selderij erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Schep de hutspot in kommen of op borden en maak er een kuiltje in. Verdeel de gehaktballen en jus erover. Serveer direct.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 9 2017 , Allerhande Box Week 52 2017 , Receptkaart 2018 week 07-08

Zoete-aardappelhutspot met gehaktballetjes en volle jus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­huts­pot met ge­hakt­bal­le­tjes en vol­le jus

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 kg hutspotgroenten

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze samen met de hutspotgroente en eventueel zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 schaal rundergehaktballetjes

Verhit de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 10 min. rondom bruin en gaar.

4
4
  • 20 g selderij
  • 1 runderbouillontablet
  • 300 ml kokend water

Snijd ondertussen de selderij fijn. Laat de bouillontablet oplossen in het kokende water.

5
5

Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

6
6
  • 1 el bloem

Roer de bloem met een garde door het achtergebleven bakvet en bak 2-3 min. op hoog vuur.

7
7

Voeg de bouillon toe, meng goed en laat 5 min. inkoken tot een jus. Doe de balletjes terug in de pan en warm nog even mee.

8
8
  • 25 g ongezouten boter

Giet de aardappelen en hutspotgroente af en stamp met de boter met de pureestamper tot stamppot.

9
9

Schep de selderij erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Schep de hutspot in kommen of op borden en maak er een kuiltje in. Verdeel de gehaktballen en jus erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.