bewaar
Oosterse wokmaaltijd met rijst en pepermakreel
Oosterse wokmaaltijd met rijst en pepermakreel
bewaar

Oosterse wokmaaltijd met rijst en pepermakreel

Het voordeel van wokken? De groenten houden een stevige bite en het gerecht staat zó op tafel.

20 min. bereiden
licht pittig
22waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

basmatirijst

2

middelgrote eieren

½

citroen

10 g

verse platte peterselie

130 g

verse gerookte makreelfilet met peper

1 el

traditionele olijfolie

400 g

Thaise wokgroente

1 tl

kerriepoeder

Het voordeel van wokken? De groenten houden een stevige bite en het gerecht staat zó op tafel.

Aan de slag

1

Breng 1 grotere en 1 kleine pan water aan de kook. Voeg als het water kookt aan de grote pan de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Kook in de kleine pan de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.

3

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Snijd de peterselie fijn. Ontvel de makreel en snijd in stukjes.

4

Verhit de olie in de wok en roerbak de wokgroente, kerrie en het citroenrasp 4 min.

5

Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en garneer met het ei, de peterselie en de partjes citroen.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Oosterse wokmaaltijd met rijst en pepermakreel

Het voordeel van wokken? De groenten houden een stevige bite en het gerecht staat zó op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig