bewaar
Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes
Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes
bewaar

Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes

Say cheese!

25 min. bereiden
25 min. oventijd
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni grande

800 g

koelvers bloemkoolroosje

200 g

magere gerookte spekreepjes

2

uien

30 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

300 ml

halfvolle melk

1 tl

gedroogde nootmuskaat

1 mespunt

zout

175 g

geraspte Goudse belegen kaas 48+

3½ el

panko Japans paneermeel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Say cheese!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de macaroni met eventueel wat zout in 10 min. beetgaar. Verdeel de bloemkool in kleinere roosjes en voeg ze de laatste 3 min. van de kooktijd aan de pasta toe.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Maak ondertussen de uien schoon en snijd fijn. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. Neem het spek en de ui uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 min. tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.

4

Giet de pasta en bloemkool af. Schep om met het spek, de saus en 2/3 van de kaas. Verdeel over de ovenschaal.

5

Meng de rest van de kaas met de panko en bestrooi de pasta ermee. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.