Rijk­ge­vul­de pan­za­nel­la met ge­rook­te ma­kreel

Dit typisch Italiaanse gerecht krijgt extra smaak door het rokerige van de vis.

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dit typisch Italiaanse gerecht krijgt extra smaak door het rokerige van de vis. 4 personen
4 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de helft van de olie in een kom. Pers de helft van de knoflook boven de olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Besprenkel het brood met de olie en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en de tomaten in partjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in schuine plakken en doe met de ui, tomaten en komkommer in een schaal.
  3. Laat de paprika uitlekken, maar vang 2 el vocht (per 4 personen) op. Snijd de paprika in stukken van 3 cm. Laat de kaperappeltjes en olijven uitlekken. Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder stromend water. Doe alles bij de groenten in de schaal.
  4. Schenk de rest van de olie in een kommetje en voeg het opgevangen paprikavocht toe. Pers de rest van de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het brood bij de groenten en besprenkel met de dressing. Schep om en verdeel over de borden. Verdeel de makreel in stukken erover.

bereidingstip:

Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Rijkgevulde panzanella met gerookte makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de pan­za­nel­la met ge­rook­te ma­kreel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ciabatta

Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 teen knoflook

Doe de olie in een kom. Pers de knoflook boven de olie.Voeg peper en eventueel zout toe.

4
4

Besprenkel het brood met de olie en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.

5
5
  • 2 rode uien
  • 5 trostomaten

Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en de tomaten in partjes.

6
6
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

7
7

Snijd het vruchtvlees in schuine plakken en doe met de ui, tomaten en komkommer in een schaal.

8
8
  • 295 g gegrilde paprika's

Laat de paprika uitlekken, maar vang 2 el vocht (per 4 personen) op. Snijd de paprika in stukken van 3 cm.

9
9
  • 210 g kapperappeltjes
  • 240 g zwarte olijven
  • 350 g kikkererwten

Laat de kaperappeltjes en olijven uitlekken. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder stromend water. Doe alles bij de groenten in de schaal.

10
10
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 teen knoflook

Schenk de olijfolie in een kommetje en voeg het opgevangen paprikavocht toe. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 260 g gerookte makreel

Doe het brood bij de groenten en besprenkel met de dressing. Schep om en verdeel over de borden. Verdeel de makreel in stukken erover.

bereidingstip:

Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.