bewaar
Rijkgevulde panzanella met gerookte makreel
Rijkgevulde panzanella met gerookte makreel
bewaar

Rijkgevulde panzanella met gerookte makreel

Dit typisch Italiaanse gerecht krijgt extra smaak door het rokerige van de vis.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse ciabatta

4 el

(olijf)olie

2 tenen

knoflook

2

rode uien

5

Tasty Tom trostomaten

1

komkommer

295 g

gegrilde paprika's in pot

105 g

kapperappeltjes

120 g

zwarte olijven

400 g

kikkererwten in blik

260 g

verse gerookte makreelfilet

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Dit typisch Italiaanse gerecht krijgt extra smaak door het rokerige van de vis.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de helft van de olie in een kom en pers de helft van de knoflook erboven. Voeg peper en eventueel zout toe en meng door elkaar. Besprenkel het brood met de knoflookolie en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.

2

Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder stromend water. Meng alles in een schaal. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en de tomaten in partjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Laat de paprika uitlekken, maar vang 2 el vocht op. Snijd de paprika in stukken van 3 cm. Laat de kapperappeltjes en olijven uitlekken

3

Schenk de rest van de olie in een kommetje en voeg het opgevangen paprikavocht toe. Pers de rest van de knoflook erboven. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Doe het brood bij de groenten en besprenkel met de dressing. Schep om en verdeel over de borden. Verdeel de makreel in stukken erover.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

bereidingstipVind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.