Rijk­ge­vul­de In­do­ne­si­sche maal­tijd­soep

Maak de soep naar smaak af met ingrediënten die jij het lekkerst vindt.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Maak de soep naar smaak af met ingrediënten die jij het lekkerst vindt. 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren van het citroengras. Kneus de stengel met de achterkant van een mes en snijd in 3 stukken. Schil de gember en snijd in dikke plakken. Snijd 5 cm van de steeltjes van de selderij en snijd de rest fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit het citroengras, de gember en selderijsteeltjes 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng nog een pan met water met eventueel zout aan de kook en voeg de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de kip in dunne reepjes en voeg met de aardappel de laatste 10 min. toe aan de soep. Snijd de kool in reepjes en voeg de laatste 5 min toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
  3. Schep de stukjes citroengras en gember uit de soep. Verdeel de soep over de kommen. Schep de gesneden selderij door de rijst. Doe de rijst, eieren, taugé en uitjes in aparte schaaltjes. Serveer direct en laat iedereen zijn eigen soep vullen.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Eten er kinderen mee? Verminder dan de hoeveelheid gember; dan vinden zij het lekkerder.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.800 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Rijkgevulde Indonesische maaltijdsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de In­do­ne­si­sche maal­tijd­soep

1
1
  • 2 stengels citroengras

Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren van het citroengras. Kneus de stengel met de achterkant van een mes en snijd in 3 stukken.

2
2
  • 4 cm verse gember
  • 20 g selderij

Schil de gember en snijd in dikke plakken. Snijd 5 cm van de steeltjes van de selderij en snijd de rest fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 1 el (arachide)olie

Verhit de olie in een soeppan en fruit het citroengras, de gember en selderijsteeltjes 2 min.

4
4
  • 2 liter water
  • 3 kippenbouillontabletten

Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken.

5
5
  • 250 g pandanrijst

Breng nog een pan met water met eventueel zout aan de kook en voeg de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.

6
6
  • 500 g zoete aardappelen
  • 365 g scharrelkipfilets

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de kip in dunne reepjes en voeg met de aardappel de laatste 10 min. toe aan de soep.

7
7
  • 200 g Chinese kool

Snijd de kool in reepjes en voeg de laatste 5 min toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 4 eieren

Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

9
9

Schep de stukjes citroengras en gember uit de soep. Verdeel de soep over de kommen. Schep de gesneden selderij door de rijst.

10
10
  • 125 g taugé
  • 4 el gebakken uitjes

Doe de rijst, eieren, taugé en uitjes in aparte schaaltjes. Serveer direct en laat iedereen zijn eigen soep vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.