bewaar
Snelle panzanella met gerookte kip
Snelle panzanella met gerookte kip
bewaar

Snelle panzanella met gerookte kip

De Italianen zetten deze broodsalade vaak op tafel. Een goed idee, óók als je weinig tijd hebt!

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

AH Liefde & Passie brood rogge

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

1 zak

paprikamix

1

rode ui

250 g

cherrytomaten

100 g

kappertjes

15 g

verse basilicum

400 g

pizzasauce

50 g

geroosterde pijnboompitten

150 g

gerookte kipfilet

De Italianen zetten deze broodsalade vaak op tafel. Een goed idee, óók als je weinig tijd hebt!

Aan de slag

1

Scheur het brood in stukjes. Laat de gegrilde paprika's uitlekken en snijd ze in stukjes. Halveer de verse paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm en de ui in flinterdunne halve ringen. Halveer de tomaten. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op.

2

Meng het brood, de groenten, kappertjes inclusief de 2 el vocht, pizzasauce, pijnboompitten en 2/3 van de basilicum in een grote schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en leg op de salade. Bestrooi met de rest van de basilicum.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.