Ro­ti kip met sper­zie­bo­nen en ei

Dit heerlijk gevulde Surinaams/Hindoestaanse platbrood wordt steeds populairder.

(212) waardeer
surinaams hoofdgerecht Dit heerlijk gevulde Surinaams/Hindoestaanse platbrood wordt steeds populairder. 4 personen
3 212

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de uien en knoflook fijn en de kip in blokjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Was de peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Proef na 10 min. hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de bonen toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 6 min. de eieren toe. Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.
  4. Verwarm ondertussen de roti’s 20 sec. per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron. Leg de roti’s op de borden en verdeel er de kip, boontjes en de eieren over. Serveer direct.

variatietip:

Surinaamse rotivellen zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door wraps.

variatietip:

Houden je kinderen niet van pittig? Voeg de peper dan niet toe aan de kip, maar snijd het vruchtvlees fijn en serveer apart erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 05 - Saladebar , Allerhande Box week 52 2016 , Allerhande Box week 29 2017 , Allerhande Box Week 52 2017 , Allerhande Box

Roti kip met sperziebonen en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ti kip met sper­zie­bo­nen en ei

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 370 g kipdijfilet

Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de uien en knoflook fijn en de kip in blokjes.

2
2
  • 4 el arachideolie
  • 4 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 100 ml kraanwater

Voeg de kip toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook.

4
4
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Was de peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

5
5

Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan.

6
6

Proef na 10 min. hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 400 g diepvries gebroken sperziebonen
  • 4 middelgrote eieren

Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de bonen toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 6 min. de eieren toe.

8
8

Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.

9
9
  • 4 Surinaamse rotivellen

Verwarm ondertussen de roti’s 20 sec. per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron.

10
10

Leg de roti’s op de borden en verdeel er de kip, boontjes en de eieren over. Serveer direct.

variatietip:

Surinaamse rotivellen zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door wraps.

variatietip:

Houden je kinderen niet van pittig? Voeg de peper dan niet toe aan de kip, maar snijd het vruchtvlees fijn en serveer apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.