Romige asperge-aardappelgratin
Aardappel-groente-vlees, maar dan in een ovenschotel. De geraspte kaas zorgt voor zo’n mooi goudbruin korstje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g krieltjes
- 3 el amandelschaafsel
- 1 kg verse witte asperges
- 450 g diepvries prei à la crème
- 2 el arachideolie
- ½ el gedroogde dragon
- 150 g flinterdunne achterham
- 1 citroen (schoongeboend)
- 75 g Twijfelaar 50+ kaas (stuk)
Keukenspullen
- ovenschaal (25 x 25 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de krieltjes en kook ze 6 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
- Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Verwarm de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over een ingevette ovenschaal. Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met de dragon, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur.
- Snijd de ham in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Rasp de kaas. Meng het rasp en 1 el sap, de krieltjes, het amandelschaafsel en de ham door de asperges. Schep het op de prei en bestrooi met de kaas. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Romige asperge-aardappelgratin
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 835 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Romige asperge-aardappelgratin
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige asperge-aardappelgratin

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 500 g krieltjes
Halveer de krieltjes en kook ze 6 min.

- 3 el amandelschaafsel
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

- 1 kg verse witte asperges
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Snijd de asperges in stukken van 3 cm.

- 450 g diepvries prei à la crème
Verwarm de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over een ingevette ovenschaal.

- 2 el arachideolie
- ½ el gedroogde dragon
Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met de dragon, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur.

- 150 g flinterdunne achterham
- 1 citroen
- 75 g Twijfelaar 50+ kaas
Snijd de ham in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Rasp de kaas.

Meng het rasp en 1 el sap, de krieltjes, het amandelschaafsel en de ham door de asperges. Schep het op de prei en bestrooi met de kaas.

Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Lekker!