Geroosterde asperges & chorizo
Dat ook de groene asperge een echte allemansvriend is, bewijst dit gerecht met een pittige mediterrane twist.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 grote kruimige aardappelen (of 8 kleinere)
- 2 venkelknollen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 350 g verse groene asperges
- 1 courgette
- 250 g chorizoworst
- 3 el olijfolie basilicum
- 15 g verse dille
- 125 g crème fraîche
Keukenspullen
- bakpapier
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en pof ca. 1 uur in de oven.
- Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Verwijder het loof en snijd de venkel in parten. Snijd de ui in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 schuine stukken. Snijd de courgette in stukken van 2 cm en de chorizo in plakjes van een ½ cm.
- Neem na 35 min. de bakplaat uit de oven en leg de groenten en chorizo bij de aardappelen. Besprenkel de groenten en chorizo met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
- Snijd de dille grof. Meng 2/3 van de dille met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de groenten met chorizo op een schaal en schep de rest van de dille erdoor. Snijd de gepofte aardappelen in de lengte in en schep de crème fraîche met dille erop. Serveer met de gegrilde groenten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 905 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Geroosterde asperges & chorizo
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde asperges & chorizo
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 4 grote kruimige aardappelen
Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en pof ca. 1 uur in de oven.
- 2 venkelknollen
Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Verwijder het loof en snijd de venkel in parten.
- 1 ui
- 1 rode paprika
Snijd de ui in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
- 350 g verse groene asperges
- 1 courgette
- 250 g chorizoworst
Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 schuine stukken. Snijd de courgette in stukken van 2 cm en de chorizo in plakjes van een ½ cm.
Neem na 35 min. de bakplaat uit de oven en leg de groenten en chorizo bij de aardappelen.
- 3 el olijfolie basilicum
Besprenkel de groenten en chorizo met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om.
Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
- 15 g verse dille
- 125 g crème fraîche
Snijd de dille grof. Meng 2/3 van de dille met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de groenten met chorizo op een schaal en schep de rest van de dille erdoor.
Snijd de gepofte aardappelen in de lengte in en schep de crème fraîche met dille erop. Serveer met de gegrilde groenten.