bewaar
Opperdepop: vis met knapperig korstje 1-2 jr
Opperdepop: vis met knapperig korstje 1-2 jr
bewaar

Opperdepop: vis met knapperig korstje 1-2 jr

Gekruid en met een knapperig korstje vinden kinderen vis nét even wat lekkerder.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse kabeljauwfilets

1 el

citroensap

3 sneetjes

oud brood

4

takjes peterselie

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • keukenmachine

Gekruid en met een knapperig korstje vinden kinderen vis nét even wat lekkerder.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225°C. Vet de ovenschaal in. Leg de vis erin en besprenkel met het citroensap. Snijd de korstjes van het brood en maal in de keukenmachine tot fijn kruim.

2

Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook uit. Meng in een kom het broodkruim met de peterselie, knoflook en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi het broodkruimmengsel over de vis en druk goed aan.

3

Bak de vis ca. 15 min. in het midden van de oven tot de bovenkant mooi goudbruin en de vis gaar is.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
algemeenGeen oud brood in huis? Rooster de sneetjes brood kort in de broodrooster, maar laat ze niet bruin worden, en verkruimel.
combinatietipLekker met gekookte bloemkool- en broccoliroosjes en gebakken aardappeltjes.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Opperdepop: vis met knapperig korstje 1-2 jr

Gekruid en met een knapperig korstje vinden kinderen vis nét even wat lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig