Opperdepop: roerei met tomaat en basilicum 10-12 mnd
Ideaal gerecht als je heel snel iets lekkers op tafel wilt zetten.
Ingrediënten
1 portie
1
tomaat
1
middelgroot ei
1 takje
verse basilicum
½ el
olijfolie
Aan de slag
Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaten met een mesje. Halveer, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Klop het ei los, hak de blaadjes basilicum fijn en meng door het ei. Verhit de olie of boter in een koekenpan. Voeg het ei toe en roer door op laag vuur, totdat het ei begint te stollen. Voeg de tomatenblokjes toe en blijf roeren tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.
Tomaat ontvellen
Instructievideo - 00:50 min.
Opperdepop: roerei met tomaat en basilicum 10-12 mnd
Ideaal gerecht als je heel snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

1 porties
135 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaten met een mesje. Halveer, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Klop het ei los, hak de blaadjes basilicum fijn en meng door het ei. Verhit de olie of boter in een koekenpan. Voeg het ei toe en roer door op laag vuur, totdat het ei begint te stollen. Voeg de tomatenblokjes toe en blijf roeren tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.
variatietip:Houden er kinderen niet van basilicum? Laat het dan achterwege of serveer het apart erbij.
algemeen:Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn.
combinatietip:Lekker met in repen gesneden volkorenbrood
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)1 tomaat
1 middelgroot ei
1 takje verse basilicum
½ el olijfolie