Op­per­de­pop: roer­ei met to­maat en ba­si­li­cum 10-12 mnd

Ideaal gerecht als je heel snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

(1) waardeer
kindergerecht Ideaal gerecht als je heel snel iets lekkers op tafel wilt zetten. 1 stuks
3 1

Advertentie

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaten met een mesje. Halveer, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Klop het ei los, hak de blaadjes basilicum fijn en meng door het ei. Verhit de olie of boter in een koekenpan. Voeg het ei toe en roer door op laag vuur, totdat het ei begint te stollen. Voeg de tomatenblokjes toe en blijf roeren tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.

variatietip:

Houden er kinderen niet van basilicum? Laat het dan achterwege of serveer het apart erbij.

combinatietip:

Lekker met in repen gesneden volkorenbrood

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn.

video

To­maat ont­vel­len

Instructievideo - 00:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 86 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Opperdepop: roerei met tomaat en basilicum 10-12 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: roer­ei met to­maat en ba­si­li­cum 10-12 mnd

1
1
  • 1 tomaat

Kruis de tomaat bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.

2
2

Ontvel de tomaat met een mesje. Halveer, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tomaat ontvellen

Instructievideo

00:50 min.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 1 takje verse basilicum

Klop het ei los, hak de blaadjes basilicum fijn en meng door het ei.

4
4
  • ½ el olijfolie

Verhit de olie of boter in een koekenpan. Voeg het ei toe en roer door op laag vuur, totdat het ei begint te stollen.

5
5

Voeg de tomatenblokjes toe en blijf roeren tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.

variatietip:

Houden er kinderen niet van basilicum? Laat het dan achterwege of serveer het apart erbij.

combinatietip:

Lekker met in repen gesneden volkorenbrood

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.