bewaar
Opperdepop: roerei met tomaat en basilicum 10-12 mnd
Opperdepop: roerei met tomaat en basilicum 10-12 mnd
bewaar

Opperdepop: roerei met tomaat en basilicum 10-12 mnd

Ideaal gerecht als je heel snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

10 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

1 portie

1

tomaat

1

middelgroot ei

1 takje

verse basilicum

½ el

olijfolie

Ideaal gerecht als je heel snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

Aan de slag

1

Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaten met een mesje. Halveer, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Klop het ei los, hak de blaadjes basilicum fijn en meng door het ei. Verhit de olie of boter in een koekenpan. Voeg het ei toe en roer door op laag vuur, totdat het ei begint te stollen. Voeg de tomatenblokjes toe en blijf roeren tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.

variatietipHouden er kinderen niet van basilicum? Laat het dan achterwege of serveer het apart erbij.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn.

combinatietipLekker met in repen gesneden volkorenbrood

Tomaat ontvellen

Instructievideo - 00:50 min.