bewaar
Opperdepop: tonijnkoekjes 10-12 mnd
Opperdepop: tonijnkoekjes 10-12 mnd
bewaar

Opperdepop: tonijnkoekjes 10-12 mnd

Koekjes van vette vis zijn niet alleen heel lekker, maar ook heel goed voor ze.

35 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

6 porties

250 g

kruimige aardappelen

185 g

tonijnstukken in water

2 takjes

verse peterselie

1

ei

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Koekjes van vette vis zijn niet alleen heel lekker, maar ook heel goed voor ze.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een pan water in 15-20 min. gaar. Laat de tonijn uitlekken en prak in een kom fijn met een vork.

2

Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot puree. Snijd de peterselie fijn en klop het ei los. Meng de aardappelpuree, peterselie, ei en tonijn tot een glad mengsel. Vorm er 6 balletjes van en druk ze met je handpalm iets platter.

3

Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 5 min. op matig vuur bruin. Keer halverwege. Neem de koekjes uit de pan en laat iets afkoelen.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartipJe kunt de viskoekjes ingevroren tot 2 maanden bewaren.

variatietipIn plaats van tonijn kun je de koekjes ook goed met zalm uit blik maken.

Opperdepop: tonijnkoekjes (10-12 mnd)

Instructievideo - 02:03 min.