Tomatensoep met chipolata
Tomatensoep met chipolata
bewaar
bewaar

Tomatensoep met chipolata

Van soep met ballen naar tomatensoep met chipolata.

45 min. bereiden
288waarderingen

Aan de slag

1

Ontvel de tomaten: verwijder het kroontje en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel 10 sec. onder in kokend water, totdat het velletje omkrult. Dompel de tomaten onder in koud water, of houd onder koud stromend water. Haal voorzichtig de schil van de tomaat.

2

Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook boven de pan, voeg de ui, peper en eventueel zout toe en bak al roerend 5 min.

3

Snijd ondertussen de ontvelde tomaten elk in 8 parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg ze met de bouillontabletten, tomaten en het water bij de groenten. Laat 15 min. zachtjes koken.

4

Haal ondertussen het vel van de chipolata, snijd de worstjes elk in 4 stukken. Vorm er met vochtige handen balletjes van. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur gaar.

5

Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de balletjes toe. Schep de soep in kommen.

vegatipMaak ook eens deze minestrone met knoflookbrood.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Hoe maak je tomatensoep?

Instructievideo - 05:13 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatensoep met chipolata

Van soep met ballen naar tomatensoep met chipolata.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig