bewaar
Rijstsalade met tonijn en aspergebroccoli
Rijstsalade met tonijn en aspergebroccoli
bewaar

Rijstsalade met tonijn en aspergebroccoli

In een handomdraai een oosters gerecht op tafel.

15 min. bereiden
pittig
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

meergranenrijst

400 g

aspergebroccoli

1

limoen

1

rode peper

2 el

Japanse sojasaus

2 tl

sesamolie

15 g

verse koriander

1

eetrijpe avocado

370 g

tonijnstukken in water

2 el

geroosterde sesamzaadjes

In een handomdraai een oosters gerecht op tafel.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Kook ondertussen de aspergebroccoli 3 min. in kokend water beetgaar.

2

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3

Meng het limoenrasp en -sap met de rode peper, sojasaus en sesamolie tot een dressing. Snijd de koriander fijn. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes. Meng de dressing door de rijst. Schep de aspergebroccoli, koriander, avocado en tonijn erdoor. Bestrooi met het sesamzaad.