bewaar
Rabarber-mueslicrumble
Rabarber-mueslicrumble
bewaar

Rabarber-mueslicrumble

Zachte, friszoete rabarber onder een crunchy laagje. Dat wil je de hele dag wel eten!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse rabarber

200 g

extra jam aardbei-rabarber

100 g

krokante muesli noten

2 el

pompoenpitten

50 g

ongezouten pecannoten

20 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Zachte, friszoete rabarber onder een crunchy laagje. Dat wil je de hele dag wel eten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Meng de rabarber met de jam in een steelpan en verwarm 5 min. op hoog vuur. Roer niet te veel. Schep het rabarbermengsel in de ingevette ovenschaal.

2

Meng de muesli met de pompoenpitten en pecannoten en verdeel over de rabarber. Verdeel de boter er in kleine blokjes over.

3

Bak ca. 20 min. in de oven.

combinatietipLekker met crème fraîche, Griekse yoghurt, magere kwark of vanille-ijs.

serveertipOok lekker als luxe ontbijt- of brunchgerecht

Rabarber-mueslicrumble

Instructievideo - 01:19 min.

Rabarber bereiden

Instructievideo - 01:54 min.