bewaar
Vietnamese salade met garnalen
Vietnamese salade met garnalen
bewaar

Vietnamese salade met garnalen

Blijf in Aziatische sferen, ook bij de lunch. Weer eens wat anders dan die boterham met kaas.

20 min. bereiden
pittig
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

peen julienne

1

eetrijpe mango

1

limoen

2 el

sesamolie

1 teen

knoflook

2 cm

verse gember

1

rode peper

250 g

diepvries rauwe gepelde garnalen

2 el

sojasaus

2 kropjes

babyromainesla

50 g

gezouten pinda's

Blijf in Aziatische sferen, ook bij de lunch. Weer eens wat anders dan die boterham met kaas.

Aan de slag

1

Doe de peen julienne in een kom. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit, snijd in reepjes en voeg toe aan de peen. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap door het wortelmengsel.

2

Doe de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Schil de gember en rasp deze erboven. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn, voeg toe aan de olie en schep om. Verhit een wok. Voeg het sesamoliemengsel en de garnalen toe. Roerbak in 3 min. gaar. Voeg de sojasaus toe en neem van het vuur.

3

Haal de blaadjes romainesla los van de kropjes en leg ze op een grote schaal. Hak de pinda's grof. Schep de garnalen door de wortel-mangosalade en schep de salade in de slablaadjes. Bestrooi met de pinda's

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.