Samen thuis

Met z’n allen thuis, dat is even wennen. Hier vind je handige tips en ideeën om het met elkaar leuk en gezellig te maken!

Ik eet het beter

Wat betekenen de vakken van de Schijf van Vijf? Verzin een reclameslogan voor de bloemkool. Waarom eten wij een pauzehap? Train je spieren met pakken macaroni of maak een menu kaart die zo in de haute-cuisine restaurant zou passen.

Al 14 jaar maken we, in samenwerking met het Voedingscentrum en educatieve uitgeverij Zwijsen, lesmateriaal over gezonde voeding voor groep 3 t/m 8. Door de huidige situatie maken we dit lesmateriaal nu speciaal beschikbaar voor thuis. Zo krijgen kinderen dagelijks uitdagende en educatieve opdrachten van 15-30 minuten. Doe je mee?

Hier vind je het lesprogramma Ik eet het beter

Toekomstkunde

Wat kunnen we doen tegen al dat plastic in de oceaan? Het gaat slecht met de bijen. Hoe komt dat? Antwoorden op deze en nog veel meer andere vragen komen langs in het lesprogramma Toekomstkunde van het Wereld Natuur Fonds.

Kinderen uit groep 5 t/m 8 gaan hierbij zelf aan de slag met verschillende lessen over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren en ontdekken wat zij zelf kunnen doen voor een betere toekomst. Leerzaam voor je kind en voor jezelf!

Hier vind je het lesprogramma Toekomstkunde

Samen bijen helpen

Wist jij dat bijen heel belangrijk zijn voor het eten dat we op tafel hebben staan? Aardbeien, een kop koffie of een lekker appeltje. Helaas gaat het niet zo goed met deze nuttige diertjes. Van de 360 soorten bijen die in Nederland voorkomen is ruim de helft bedreigd. Jij kan helpen de bij te beschermen. Uit de laatste Nationale Bijentelling (april 2020) bleek bijvoorbeeld dat de Rosse metselbij vaker voorkomt dan vorig jaar. Deze soort profiteert van bijenhotels en bijenplanten. Zorg jij ook voor nestgelegenheid en bijvriendelijke planten in je tuin?

Hier vind je hoe jij de bijen kan helpen
Je mag eindelijk je eigen krokodil in huis

Veel knutsel plezier!

Loading interface...