Avatar

Eigen recept van... Han Agterhof

Biefstuk in oestersaus

Roerbakken, Bijgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 05 feb. 2006, 12:49 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr biefstuk of rosbief
  • 1 st paprika groen
  • 1 teen knoflook
  • 1 st ui
  • 1 eetl kippebouillon
  • 0,5 theel pale medium dry sherry
  • 2 eetl sojasaus
  • 4 eetl oestersaus
  • 2 eetl olie
  • 1 theel suiker
  • 0,5 theel zout

Materialen

  • Wok snijplank en mes.

Bereiden

Snijd het vlees tegen de draadrichting in plakjes van 3 mm dik.

Maak een marinade van 1 theel suiker. 0,5 zout, 0,5 theel sherry en twee eetl sojasaus.

Laat het vlees hier 15 minuten in staan.

Snijd de ui in de lengte in vieren en haal de ui los. Snij de paprika in driehoekjes en sla de knoflook plat.

Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 1 eetl olie en roerbak de ui en de paprika 1 minuut. Voeg 1 eetl bouillon en een 0,5 theel zout toe en meng er door. Haal uit de wok en zet ze apart.

Doe twee eetlepels olie in de wok, verhit op een hoog vuur opnieuw en bak de knoflook tot ze geurt. Verwijder de knoflook en roerbak het vlees tot het verkleurt en voeg 4 eetl oestersaus toe. Vermeng het goed.

Voeg de groenten toe en bak al scheppend nog een halve minuut.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.