3x Pinsa-recepten

Receptvideo

- 01:28 min.

Een pinsa is een Italiaans platbrood dat lijkt op een kruising tussen pizza en focaccia. In deze video beleggen we ‘m op drie verschillende manieren. Een versie beleg je met paddelstoelen en truffeltapenade. De andere pinsa is belegd met de heerlijke combinatie van mozzarella, pistache en mortadella. En de tot slot een pinsa met gegrilde groenten, Parmezaanse kaas en ansjovis. Laat je ons weten welke topping jouw favoriet is? Zie hieronder de drie recepten.

Pinsa met paddenstoelen
INGREDIËNTEN
230 g pinsa
125 g geraspte mozzarella
200 g paddenstoelen voor pasta
2 el olijfolie extra vierge
1 el truffeltapenade

Paddenstoelen bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.  Bestrooi de pinse met de mozzarella en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur ondertussen de paddenstoelen in stukken. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 10 min. op hoog vuur. Snijd de blaadjes van de kruiden uit het bakje van de paddenstoelen.

Truffelolie maken
Meng de rest van de olie met de truffeltapenade.

Pinsa serveren
Haal de pinse uit de oven verdeel de truffelolie, paddenstoelen en kruiden erover. Snijd in stukken en serveer direct.

Pinsa met mortadella en pistache
INGREDIËNTEN
230 g pinsa
1 el pistachenootjes (geroosterd)
2 el olijfolie extra vierge
6 plakken mortadella
1 bol burrata

Pinsa beleggen
Verwarm de oven voor op 220 °C.  Leg de pinse in het midden van een bakplaat en strooi de pistache eromheen. Bak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal uit de oven, bestrijk de pinse met de helft van de olijfolie en beleg met de mortadella. Scheur de burrata in stukken en verdeel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi over de pinse. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Snijd in stukken en serveer direct.

Pinsa met gegrilde groente en ansjovis
INGREDIËNTEN
230 g pinsa
125 g gegrilde groenten
5 ansjovisfilets
1 el olijfolie extra vierge
30 g Parmezaanse kaas
5 g basilicum (alleen de blaadjes)

Pinsa beleggen
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de gegrilde groenten in reepjes en halveer de ansjovis in de lengte. Verdeel de groenten en ansjovis over de pinse en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de pinse uit de oven en besprenkel met de olijfolie. Schaaf de kaas erboven en verdeel de basilicumblaadjes erover. Snijd in stukken en serveer direct.