Turkse recepten met yoghurt
Turkse recepten met yoghurt

Turkse recepten met yoghurt

Op zoek naar de lekkerste Turkse recepten met yoghurt? Bekijk deze heerlijke recepten met yoghurt in een overzicht. Van yoghurtspinazietaart tot köfte met yoghurtsaus.

Turkse groenten met yoghurt en gehakt
Turkse groenten met yoghurt en gehakt

Turkse groenten met yoghurt en gehakt

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 grote aubergine
  • 500 g vleestomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 zak tafelaardappels
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 potje groene pepers
  • 2 schaaltjes rundersoepballetjes
  • 1 pot Griekse yoghurt
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • knoflookpers
  1. Aubergine schoonmaken, in stukken snijden van ca. 2 cm. Tomaten 12 tellen in kokend water leggen, afspoelen onder koude kraan en schilletjes verwijderen. Tomaten in stukjes snijden. Aardappelen in 4 stukken snijden. Knoflook pellen en met knoflookpers uitpersen. 4 el olie verhitten in diepe pan en hierin aubergine, bonen en aardappel 3 min. roerbakken. Knoflook en tomaat erdoor roeren en nog 1 min. bakken. Groene pepers met vocht, 1/2 el paprikapoeder en 1/2 kopje water toevoegen. Tegen de kook aanbrengen en groenten met deksel half op pan 20 min. laten pruttelen. Eventueel naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen 2 el olie in koekenpan verhitten en gehaktballetjes in ca. 5 min rondom bruin en gaar bakken. Groentemengsel en gehakt over 4 borden verdelen, yoghurt erop scheppen en naar smaak paprikapoeder erover strooien.