Salade niçoise met makreel
Klassieke Franse salade met makreel, sperziebonen en een gekookt eitje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g ambachtelijk gerookte makreel
- 4 sjalotten
- 20 g verse platte peterselie
- 4 el rodewijnazijn
- 1½ el Zaanse mosterd
- 8 el extra vierge olijfolie
- 4 middelgrote eieren
- 800 g Pommes Primeur aardappelen (zak 1.5 kg)
- 600 g verse sperziebonen
Advertentie
Bereiden
- Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn. Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn.
- Marineer de sjalotten 5 min. in de azijn. Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.
- Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in partjes. Houd een paar partjes achter ter garnering. Meng de partjes ei met een vork met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie tot een egale massa. Voeg peper en zout toe.
- Schil de aardappelen. Snijd ze in plakjes en kook 7 min. in ruim kokend water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in 7 min. beetgaar.
- Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing. Verdeel over de borden.
- Maak met behulp van 2 eetlepels ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade. Garneer met de achtergehouden partjes ei en eventueel extra quenelles.

Salade nicoise met makreel
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 350 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Salade niçoise met makreel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade niçoise met makreel

- 350 g ambachtelijk gerookte makreel
Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn.

- 4 sjalotten
- 20 g verse platte peterselie
Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn.

- 4 el rodewijnazijn
- 1½ el Zaanse mosterd
- 8 el extra vierge olijfolie
Marineer de sjalotten 5 min. in de azijn. Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.

- 4 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in partjes. Houd een paar partjes achter ter garnering.

Meng de partjes ei met een vork met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie tot een egale massa. Voeg peper en zout toe.

- 800 g Pommes Primeur aardappelen
Schil de aardappelen. Snijd ze in plakjes en kook 7 min. in ruim kokend water met zout.

- 600 g verse sperziebonen
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in 7 min. beetgaar.

Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing. Verdeel over de borden.

Maak met behulp van 2 eetlepels ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade.

Garneer met de achtergehouden partjes ei en eventueel extra quenelles. Lekker!