bewaar
Lemon curd
Lemon curd
bewaar

Lemon curd

Met zelfgemaakte lemon curd maak je elk toetje en elk taartje nóg lekkerder.

20 min. bereiden
252waarderingen

Ingrediënten

12 personen

2

citroenen

150 g

ongezouten roomboter

2

middelgrote eieren

125 g

witte basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • inmaakpot

Met zelfgemaakte lemon curd maak je elk toetje en elk taartje nóg lekkerder.

Aan de slag

1

Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is.

2

Mix ondertussen met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken tot het zo dik als vla is.

3

Schenk de lemon curd in een schone pot.

tip

combinatietipLekker bij de scones.

bewaartipJe kunt de lemon curd van tevoren bereiden en een week bewaren in de koelkast. Laat wel eerst goed afkoelen.

Lemon curd

Instructievideo - 01:17 min.