
Lemon curd
Met zelfgemaakte lemon curd maak je elk toetje en elk taartje nóg lekkerder.
Ingrediënten
12 personen
2
citroenen
150 g
ongezouten roomboter
2
middelgrote eieren
125 g
witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
inmaakpot
Aan de slag
Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is.
Mix ondertussen met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken tot het zo dik als vla is.
Schenk de lemon curd in een schone pot.
combinatietipLekker bij de scones.
bewaartipJe kunt de lemon curd van tevoren bereiden en een week bewaren in de koelkast. Laat wel eerst goed afkoelen.
Lemon curd
Instructievideo - 01:17 min.