Lemon curd
Met zelfgemaakte lemon curd maak je elk toetje en elk taartje nóg lekkerder.

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- inmaakpot
Advertentie
Bereiden
- Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is.
- Mix ondertussen met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken tot het zo dik als vla is.
- Schenk de lemon curd in een schone pot.
combinatietip:
Lekker bij de scones.
bewaartip:
Je kunt de lemon curd van tevoren bereiden en een week bewaren in de koelkast. Laat wel eerst goed afkoelen.

Lemon curd
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 147 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 15 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Lemon curd
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lemon curd

- 2 citroenen
- 150 g ongezouten roomboter
Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is.

- 2 middelgrote eieren
- 125 g witte basterdsuiker
Mix ondertussen met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe.

Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken tot het zo dik als vla is.

Schenk de lemon curd in een schone pot. Lekker!
combinatietip:
Lekker bij de scones.
bewaartip:
Je kunt de lemon curd van tevoren bereiden en een week bewaren in de koelkast. Laat wel eerst goed afkoelen.