Mozzarellapizza
Het bewijs is geleverd: ook een pizza zonder tomatensaus is heel erg lekker.

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g patent tarwebloem
- 150 ml kraanwater (handwarm)
- ½ zakje gedroogde gist
- 250 g mozzarella
- 2 el olijfolie extra vierge
Keukenspullen
- mixer met deeghaken
Advertentie
Bereiden
- Meng in een kom de bloem, gist, 1/2 tl zout en het water tot een samenhangend deeg. Kneed op een met bloem bestoven welvlak tot een soepel en elastisch deeg. Leg in een kom en dek af met plasticfolie en laat ca. 45 min. rijzen. Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat uitlekken in een zeef.
- Verwarm de oven voor op 225 ºC. Kneed het deeg nogmaals door, verdeel in 4 stukken en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van 20 cm. doorsnede, de rand moet iets dikker blijven. Leg de deeglappen op de bakplaten. Verdeel de mozzarella erover, houd de brede rand vrij. Breng op smaak met peper en eventueel zout, besprenkel met olijfolie. Bak de pizza's in het midden van de oven in 10-15 min. knapperig en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om. Lekker met rucolasla.
variatietip:
Bestrooi de mozzarella met fijngehakte rozemarijn of salie. Ook lekker in combinatie met andere witte kazen, zoals ricotta of geitenkaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Mozzarellapizza
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mozzarellapizza
- 250 g patent tarwebloem
- 150 ml kraanwater
- ½ zakje gedroogde gist
Meng in een kom de bloem, gist, 1/2 tl zout en het water tot een samenhangend deeg. Kneed op een met bloem bestoven welvlak tot een soepel en elastisch deeg. Leg in een kom en dek af met plasticfolie en laat ca. 45 min. rijzen.
- 250 g mozzarella
Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat uitlekken in een zeef.
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Kneed het deeg nogmaals door, verdeel in 4 stukken en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van 20 cm. doorsnede, de rand moet iets dikker blijven. Leg de deeglappen op de bakplaten.
- 2 el olijfolie extra vierge
Verdeel de mozzarella erover, houd de brede rand vrij. Breng op smaak met peper en eventueel zout, besprenkel met olijfolie. Bak de pizza's in het midden van de oven in 10-15 min. knapperig en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om.
Lekker met rucolasla.
variatietip:
Bestrooi de mozzarella met fijngehakte rozemarijn of salie. Ook lekker in combinatie met andere witte kazen, zoals ricotta of geitenkaas.