bewaar
Mozzarellapizza
Mozzarellapizza
bewaar

Mozzarellapizza

Het bewijs is geleverd: ook een pizza zonder tomatensaus is heel erg lekker.

30 min. bereiden
1 uur wachten
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

patent tarwebloem

150 ml

kraanwater

½ zakje

gedroogde gist

250 g

mozzarella

2 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • mixer met deeghaken

Het bewijs is geleverd: ook een pizza zonder tomatensaus is heel erg lekker.

Aan de slag

1

Meng in een kom de bloem, gist, 1/2 tl zout en het water tot een samenhangend deeg. Kneed op een met bloem bestoven welvlak tot een soepel en elastisch deeg. Leg in een kom en dek af met plasticfolie en laat ca. 45 min. rijzen. Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat uitlekken in een zeef.

2

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Kneed het deeg nogmaals door, verdeel in 4 stukken en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van 20 cm. doorsnede, de rand moet iets dikker blijven. Leg de deeglappen op de bakplaten. Verdeel de mozzarella erover, houd de brede rand vrij. Breng op smaak met peper en eventueel zout, besprenkel met olijfolie. Bak de pizza's in het midden van de oven in 10-15 min. knapperig en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om. Lekker met rucolasla.

tip

variatietipBestrooi de mozzarella met fijngehakte rozemarijn of salie. Ook lekker in combinatie met andere witte kazen, zoals ricotta of geitenkaas.