bewaar
Penne met tuinerwtenpesto
Penne met tuinerwtenpesto
bewaar

Penne met tuinerwtenpesto

Pasta pesto maar dan met tuinerwten. Meer hoeven we niet te zeggen, toch?

15 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

800 g

fijne diepvries tuinerwten

1

citroen

10 g

verse munt

85 g

rucola

100 g

ongezouten walnoten

3 el

extra vierge olijfolie

3 el

water

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Pasta pesto maar dan met tuinerwten. Meer hoeven we niet te zeggen, toch?

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de tuinerwten in een ruime hittebestendige kom, giet er kokend water over en laat ca. 5 min. staan. Giet af en laat uitlekken.

2

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de munt. Doe de helft van de erwten, de helft van de blaadjes munt, de helft van de rucola, ⅘ van de walnoten, olie, het citroensap en water in een hoge beker, of in een kleine hakmolen, en pureer met de staafmixer tot pesto. Voeg eventueel extra water toe om de pesto soepeler te maken.

3

Meng de penne met de pesto, de rest van de erwten, de rest van de rucola en de rest van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de rest van de walnoten grof en bestrooi samen met het citroenrasp over de pasta.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Penne met tuinerwtenpesto

Pasta pesto maar dan met tuinerwten. Meer hoeven we niet te zeggen, toch?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig