Caesar saladedressing
Een klassieke sladressing die je ook zonder rauw ei kunt maken.
Ingrediënten
1 portie
1
citroen
2
middelgrote eieren
1 teen
knoflook
2 tl
dijonmosterd
2 tl
kristalsuiker
6
ansjovisfilets in olijfolie
200 ml
traditionele olijfolie
50 g
Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Scheid de eieren, het eiwit gebruik je niet.
Doe de eidooiers, het citroenrasp en -sap, knoflook, mosterd, suiker, ansjovis in een hoge beker en meng met de staafmixer. Voeg de olie in een dun straaltje toe en mix tot een gladde dressing. Als het nog iets te dik blijft, kun je enkele druppels water of citroensap toevoegen.
Breng op smaak met peper. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng door de dressing.
Caesar saladedressing
Een klassieke sladressing die je ook zonder rauw ei kunt maken.

bijgerecht
null porties
580 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Scheid de eieren, het eiwit gebruik je niet.
Doe de eidooiers, het citroenrasp en -sap, knoflook, mosterd, suiker, ansjovis in een hoge beker en meng met de staafmixer. Voeg de olie in een dun straaltje toe en mix tot een gladde dressing. Als het nog iets te dik blijft, kun je enkele druppels water of citroensap toevoegen.
Breng op smaak met peper. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng door de dressing.
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
variatietip:Een snelle caesardressing zonder rauw ei? Meng 150 ml mayonaise met de ansjovis, knoflook, citroen en Parmezaanse kaas. Dan is de dressing ca. 3 dagen langer houdbaar.
bewaartip:De dressing met rauwe eieren maak je het liefst op de dag zelf.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)1 citroen
2 middelgrote eieren
1 teen knoflook
2 tl dijonmosterd
2 tl kristalsuiker
6 ansjovisfilets in olijfolie
200 ml traditionele olijfolie
50 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker