Cae­sar dres­sing

Een klassieke sladressing die je ook zonder rauw ei kunt maken.

(0) waardeer
amerikaans bijgerecht Een klassieke sladressing die je ook zonder rauw ei kunt maken. 1 stuks

Advertentie

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Scheid de eieren, het eiwit gebruik je niet.
  2. Doe de eidooiers, het citroenrasp en -sap, knoflook, mosterd, suiker, ansjovis in een hoge beker en meng met de staafmixer. Voeg de olie in een dun straaltje toe en mix tot een gladde dressing. Als het nog iets te dik blijft, kun je enkele druppels water of citroensap toevoegen.
  3. Breng op smaak met peper. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng door de dressing.

variatietip:

Een snelle caesardressing zonder rauw ei? Meng 150 ml mayonaise met de ansjovis, knoflook, citroen en Parmezaanse kaas. Dan is de dressing ca. 3 dagen langer houdbaar.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

bewaartip:

De dressing met rauwe eieren maak je het liefst op de dag zelf.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 3 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 59 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 600 mg
Tags
Ook te zien in

Caesar dressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cae­sar dres­sing

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 2 middelgrote eieren

Scheid de eieren, het eiwit gebruik je niet.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl dijonmosterd
  • 2 tl kristalsuiker
  • 6 ansjovisfilets in olijfolie

Doe de eidooiers, het citroenrasp en -sap, knoflook, mosterd, suiker, ansjovis in een hoge beker en meng met de staafmixer.

4
4
  • 200 ml traditionele olijfolie

Voeg de olie in een dun straaltje toe en mix tot een gladde dressing. Als het nog iets te dik blijft, kun je enkele druppels water of citroensap toevoegen.

5
5
  • 50 g Parmezaanse kaas

Breng op smaak met peper. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng door de dressing.

variatietip:

Een snelle caesardressing zonder rauw ei? Meng 150 ml mayonaise met de ansjovis, knoflook, citroen en Parmezaanse kaas. Dan is de dressing ca. 3 dagen langer houdbaar.

bewaartip:

De dressing met rauwe eieren maak je het liefst op de dag zelf.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.