Azi­a­ti­sche co­quil­les met groen­tenoe­dels

Coquilles laten zich gemakkelijk kruiden met melanges uit alle windstreken. Neem deze lichte, Aziatische versie met frisse groentenoedels. Zo lekker!

(5) waardeer
voorgerecht Coquilles laten zich gemakkelijk kruiden met melanges uit alle windstreken. Neem deze lichte, Aziatische versie met frisse groentenoedels. Zo lekker! 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spiraalsnijder

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en maak er met de spiraalsnijder lange slierten (noedels) van. Doe hetzelfde met de komkommer en laat uitlekken in een zeef.
  2. Boen de limoen schoon, rasp ondertussen de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de groentenoedels met het limoensap, de sojasaus en de helft van de sesamolie.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander grof.
  4. Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en bak de coquilles 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
  5. Verdeel de groentenoedels als nestjes over de borden, leg op elk nestje een coquille. Bestrooi met de rode peper, koriander en het limoenrasp.

kookstaptip:

Geen spiraalsnijder? Snijd de winterpeen en halve komkommer in dunne plakken, leg ze op elkaar en snijd ze in zo dun mogelijke repen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 4 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Aziatische coquilles met groentenoedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche co­quil­les met groen­tenoe­dels

1
1
  • 150 g winterpenen

Schil de winterpeen en maak er met de spiraalsnijder lange slierten (noedels) van.

2
2
  • ½ komkommer

Doe hetzelfde met de komkommer en laat uitlekken in een zeef.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp ondertussen de groene schil en pers de vrucht uit.

4
4
  • 1 el sojasaus
  • ½ el sesamolie

Meng de groentenoedels met het limoensap, de sojasaus en de sesamolie.

5
5
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

6
6
  • 5 g verse koriander

Snijd de koriander grof.

7
7
  • ½ el sesamolie
  • 4 AH Excellent verse coquilles

Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en bak de coquilles 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

8
8

Verdeel de groentenoedels als nestjes over de borden, leg op elk nestje een coquille.

9
9

Bestrooi met de rode peper, koriander en het limoenrasp.

kookstaptip:

Geen spiraalsnijder? Snijd de winterpeen en halve komkommer in dunne plakken, leg ze op elkaar en snijd ze in zo dun mogelijke repen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.