Pit­ti­ge plaat­taart met worst & moz­za­rel­la

Pittig, knapperig en smeuïg tegelijk én barstensvol smaak.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(9) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pittig, knapperig en smeuïg tegelijk én barstensvol smaak. 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd de oregano f„ijn. Verwijder het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees met de chilipeper en de helft van de oregano op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 5 min. stoven op middelhoog vuur.
  3. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen.
  4. Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg met het bakpapier op een bakplaat. Snijd in een stuk per persoon en rol de randen een klein stukje op. Verdeel het vlees, de paprika en ui erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de oregano en serveer.

combinatietip:

Lekker met een frisse tomatensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige plaattaart met worst & mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge plaat­taart met worst & moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 7½ g verse oregano
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Snijd de oregano f„ijn. Verwijder het vel van de worst.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • ½ el gedroogde chilipeper

Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees met de chilipeper en de helft van de oregano op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.

4
4
  • 400 g Mutti polpa in blik

Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 5 min. stoven op middelhoog vuur.

5
5
  • 2 puntpaprika's
  • 1 rode ui

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen.

6
6
  • 270 g vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg met het bakpapier op een bakplaat. Snijd in een stuk per persoon en rol de randen een klein stukje op.

7
7
  • 125 g buffelmozzarella

Verdeel het vlees, de paprika en ui erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover.

8
8

Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de oregano en serveer.

combinatietip:

Lekker met een frisse tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.