Pittige plaattaart met worst & mozzarella
Pittig, knapperig en smeuïg tegelijk én barstensvol smaak.

Advertentie
Ingrediënten
- 7½ g verse oregano
- 3 varkensbraadworsten
- 1 el milde olijfolie
- ½ el gedroogde chilipeper
- 400 g Mutti polpa in blik
- 2 puntpaprika's
- 1 rode ui
- 270 g vers bladerdeeg
- 125 g buffelmozzarella
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de oregano fijn. Verwijder het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees met de chilipeper en de helft van de oregano op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 5 min. stoven op middelhoog vuur.
- Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen.
- Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg met het bakpapier op een bakplaat. Snijd in een stuk per persoon en rol de randen een klein stukje op. Verdeel het vlees, de paprika en ui erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de oregano en serveer.
combinatietip:
Lekker met een frisse tomatensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 240 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige plaattaart met worst & mozzarella
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige plaattaart met worst & mozzarella
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 7½ g verse oregano
- 3 varkensbraadworsten
Snijd de oregano fijn. Verwijder het vel van de worst.
- 1 el milde olijfolie
- ½ el gedroogde chilipeper
Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees met de chilipeper en de helft van de oregano op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.
- 400 g Mutti polpa in blik
Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 5 min. stoven op middelhoog vuur.
- 2 puntpaprika's
- 1 rode ui
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen.
- 270 g vers bladerdeeg
Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg met het bakpapier op een bakplaat. Snijd in een stuk per persoon en rol de randen een klein stukje op.
- 125 g buffelmozzarella
Verdeel het vlees, de paprika en ui erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover.
Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de oregano en serveer.
combinatietip:
Lekker met een frisse tomatensalade.