bewaar
Pittige plaattaart met worst & mozzarella
Pittige plaattaart met worst & mozzarella
bewaar

Pittige plaattaart met worst & mozzarella

Pittig, knapperig en smeuïg tegelijk én barstensvol smaak.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
redelijk pittig
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7½ g

verse oregano

3

varkensbraadworsten

1 el

milde olijfolie

½ el

gedroogde chilipeper

400 g

Mutti polpa in blik

2

puntpaprika's

1

rode ui

270 g

vers bladerdeeg

125 g

buffelmozzarella

Pittig, knapperig en smeuïg tegelijk én barstensvol smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Snijd de oregano f„ijn. Verwijder het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees met de chilipeper en de helft van de oregano op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 5 min. stoven op middelhoog vuur.

3

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen.

4

Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg met het bakpapier op een bakplaat. Snijd in een stuk per persoon en rol de randen een klein stukje op. Verdeel het vlees, de paprika en ui erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de oregano en serveer.

tip

combinatietipLekker met een frisse tomatensalade.