Ven­kel­ri­sot­to met warm­ge­rook­te zalm

Met risotto kun je eindeloos variëren. Maar met venkel en zalm is deze risotto voor herhaling vatbaar.

(32) waardeer
italiaans hoofdgerecht Met risotto kun je eindeloos variëren. Maar met venkel en zalm is deze risotto voor herhaling vatbaar. 4 personen
4 32

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.
  2. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd daarna in stukjes van 1 cm. Voeg na 10 min. de venkel en de dille toe aan de risotto. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.
  3. Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de gele schil van de citroen en schep erdoor. Breek de warmgerookte zalm in stukjes en verdeel over de risotto.

bereidingstip:

Liever verse dille? Dan kun je die ook in dit gerecht gebruiken. Voeg dan wel pas op het laatst toe.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door extra bouillon.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 08 - Elke dag Italiaans , Allerhande Box Week 33 2018 , Allerhande Box Week 1 2018

Venkelrisotto met warmgerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­ri­sot­to met warm­ge­rook­te zalm

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn

Risotto maken

Instructievideo

04:45 min.

2
2
  • 25 g roomboter

Verhit de boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

3
3
  • 300 g AH Excellent risotto rijst
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

4
4
  • 1.2 liter kippenbouillon van tablet

Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.

5
5
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

6
6
  • 1 tl Euroma dille vriesdroog

Snijd daarna in stukjes van 1 cm. Voeg na 10 min. de venkel en de dille toe aan de risotto.

7
7
  • 25 g roomboter

Neem de pan van het vuur en voeg de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.

8
8
  • 1 citroen

Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de gele schil van de citroen en schep erdoor.

9
9
  • 250 g warmgerookte zalmstukken

Breek de warmgerookte zalm in stukjes en verdeel over de risotto.

bereidingstip:

Liever verse dille? Dan kun je die ook in dit gerecht gebruiken. Voeg dan wel pas op het laatst toe.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door extra bouillon.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.