Risotto met zalm en venkel

Zo lekker deze risotto met zalm en venkel dat die zeker voor herhaling vatbaar is. Een nieuwe favoriet!

535 kcal

30 min. bereiden

4.4/5

(216)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1.25 liter water

    water

  • 2 kippenbouillonblokjes

    kippenbouillonblokjes

  • 2 middelgrote uien

    middelgrote uien

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 60 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 300 gram AH Excellent risotto rijst

    AH Excellent risotto rijst

  • 100 ml droge witte wijn

    droge witte wijn

  • 2 venkelknollen

    venkelknollen

  • 7.5 gram verse dille

    verse dille

  • 1 citroen

    citroen

  • 250 gram warmgerookte zalmstukken

    warmgerookte zalmstukken

2021 nr. 08 - Dat smaakt naar herfst

2017 nr. 08 - Elke dag Italiaans

Allerhande Box Week 33 2018 - Allerhande Box Week 33 2018

Allerhande Box Week 31 2019 - Allerhande Box Week 31 2019

Allerhande Box Week 3 2019 - Allerhande Box Week 3 2019

Allerhande Box Week 1 2018 - Allerhande Box Week 1 2018

Aan de slag

  1. Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Hou warm op laag vuur. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

  2. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer 1 min. door tot het is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is; het mag zelfs nog een beetje nat zijn.

  3. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen af. Haal het zachte groen eraf en hou apart. Halveer de venkel in de lengte en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen in zo dun mogelijke plakjes. Voeg na 10 min. de venkelstukjes toe aan de risotto.

  4. Snijd ondertussen de blaadjes van de dille grof en de steeltjes fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Neem wanneer de risotto gaar is de pan van het vuur en voeg de rest van de boter in blokjes toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.

  5. Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met het citroenrasp, -sap, peper en zout. Roer de helft van de dille erdoor. Verwijder het vel van de warmgerookte zalm, breek de vis in stukken en verdeel over de risotto. Bestrooi met de rest van de dille en het achtergehouden venkelgroen.

  • serveertipMaak de halve hoeveelheid per persoon om dit recept als tussengerecht te serveren.
  • bereidingstipLiever verse dille? Dan kun je die ook in dit gerecht gebruiken. Voeg dan wel pas op het laatst toe.
  • variatietipEten er kinderen mee? Vervang de wijn door extra bouillon.
  • serveertipMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Risotto met zalm en venkel

Zo lekker deze risotto met zalm en venkel dat die zeker voor herhaling vatbaar is. Een nieuwe favoriet!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig