bewaar
Thaise schotel met kip, mie en pindadressing
Thaise schotel met kip, mie en pindadressing
bewaar

Thaise schotel met kip, mie en pindadressing

Vers en gevarieerd, net als de Thaise keuken!

20 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

2 el

sesamolie

250 g

eiermie

200 g

verse sugarsnaps

1

komkommer

1

limoen

2 el

Japanse sojasaus

2 el

zoete chilisaus

100 g

pindakaas met stukjes noot

2 el

water

250 g

taugé

Dit heb je nodig

  • grillpan

Vers en gevarieerd, net als de Thaise keuken!

Aan de slag

1

Breng twee ruime pannen met water aan de kook voor de noedels en voor de sugarsnaps. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Bestrijk de kip met de helft van de sesamolie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin. Keer halverwege.

2

Neem als het water kookt, één pan van het vuur en laat de mie 4 min. wellen. Doe in een vergiet, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken.

3

Voeg de sugarsnaps toe aan de andere pan met kokend water en kook in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in schuine plakjes.

4

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met het sap, de rest van de olie, soja- en chilisaus, pindakaas en het water tot een dressing. Verdeel de mie, kip, taugé, komkommer en sugarsnaps over de borden. Serveer met de dressing.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.