bewaar
Chinese pickle
Chinese pickle
bewaar

Chinese pickle

Ingemaakte groente met gember, rode peper, knoflook en steranijs.

20 min. bereiden
72 uur wachten
redelijk pittig
5waarderingen

Ingrediënten

1

komkommer

1

wortel

3

bosuien

1

koolrabi

300 ml

rijstwijnazijn

300 g

kristalsuiker

300 ml

water

5 cm

verse gember

1 teen

knoflook

1

steranijs

½

rode peper

Dit heb je nodig

  • weckpot à 2 liter

Ingemaakte groente met gember, rode peper, knoflook en steranijs.

Aan de slag

1

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd alle groenten in smalle reepjes, allemaal van ongeveer dezelfde lengte.

2

Breng voor de pickle alle ingrediënten (de rijstazijn, suiker, water, gember, knoflook, steranijs en rode peper), behalve de groenten, aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Doe de groenten in een grote pot of meerdere kleine potten. Giet de vloeistof over de groenten en dek af.

3

Je kunt het nu al eten, maar als je het langer laat staan wordt het alleen maar lekkerder.

tip

algemeenBron: Instock cooking.

bewaartipDe pickle is afgedekt maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast

variatietipHoud je van extra pittig? Je kunt ook een hele rode peper gebruiken.

bereidingstipHoe fijner je de groente snijdt, hoe sneller de smaken intrekken.

bewaartipGooi de vloeistof niet weg nadat je de pickle hebt opgemaakt! Je kunt deze gebruiken als salade-dressing, als pekelvloeistof, of als smaakmaker in bijvoorbeeld soepen en sauzen.

Instock - inmaken in zuur

Instructievideo - 06:33 min.