Opperdepop: bloemkool met broccoli 6 mnd
Een geweldige combinatie voor beginners!
Ingrediënten
2 porties
3
koelverse bloemkoolroosjes
200 ml
basisbouillon
3
koelverse broccoliroosjes
Dit heb je nodig
Staafmixer
Aan de slag
Snijd de bloemkoolroosjes klein. Zet de bloemkool op met de bouillon en doe de deksel op de pan. Kook het 5 min. Snijd ondertussen ook de broccoli in stukjes en voeg die na 5 min. toe. Kook alles nog 3 min. of tot de broccoli ook gaar is.
Giet af, maar vang de bouillon op. Pureer de groenten met de staafmixer en maak de puree iets smeuïger met wat bouillon.
Opperdepop: bloemkool met broccoli 6 mnd
Een geweldige combinatie voor beginners!

2 porties
20 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkoolroosjes klein. Zet de bloemkool op met de bouillon en doe de deksel op de pan. Kook het 5 min. Snijd ondertussen ook de broccoli in stukjes en voeg die na 5 min. toe. Kook alles nog 3 min. of tot de broccoli ook gaar is.
Giet af, maar vang de bouillon op. Pureer de groenten met de staafmixer en maak de puree iets smeuïger met wat bouillon.
bewaartip:Gebruik je een hele bloemkool voor dit recept, verdeel dan de rest in roosjes. Kook ze 3 min. en laat ze uitlekken. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg eventueel overgebleven roosjes broccoli toe, besprenkel alle roosjes met olijfolie, rooster ze ongeveer 20 min. in de oven op 175 °C en serveer ze voor de rest van het gezin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)3 koelverse bloemkoolroosjes
200 ml basisbouillon
3 koelverse broccoliroosjes
Dit heb je nodig
Staafmixer