bewaar
Opperdepop: bloemkool met broccoli 6 mnd
Opperdepop: bloemkool met broccoli 6 mnd
bewaar

Opperdepop: bloemkool met broccoli 6 mnd

Een geweldige combinatie voor beginners!

15 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

2 porties

3

koelverse bloemkoolroosjes

200 ml

basisbouillon

3

koelverse broccoliroosjes

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

Een geweldige combinatie voor beginners!

Aan de slag

1

Snijd de bloemkoolroosjes klein. Zet de bloemkool op met de bouillon en doe de deksel op de pan. Kook het 5 min. Snijd ondertussen ook de broccoli in stukjes en voeg die na 5 min. toe. Kook alles nog 3 min. of tot de broccoli ook gaar is.

2

Giet af, maar vang de bouillon op. Pureer de groenten met de staafmixer en maak de puree iets smeuïger met wat bouillon.

bewaartipGebruik je een hele bloemkool voor dit recept, verdeel dan de rest in roosjes. Kook ze 3 min. en laat ze uitlekken. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg eventueel overgebleven roosjes broccoli toe, besprenkel alle roosjes met olijfolie, rooster ze ongeveer 20 min. in de oven op 175 °C en serveer ze voor de rest van het gezin.

Opperdepop: bloemkool met broccoli 6 mnd

Een geweldige combinatie voor beginners!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig