bewaar
Opperdepop: babyhutspot met tartaar 10-12 mnd
Opperdepop: babyhutspot met tartaar 10-12 mnd
bewaar

Opperdepop: babyhutspot met tartaar 10-12 mnd

Dit winterse hapje is zó gemaakt wanneer je zelf ook hutspot eet.

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

2 porties

200 g

winterpenen

200 g

kruimige aardappelen

1

sjalot

1 el

traditionele olijfolie

1

rundertartaar

Dit winterse hapje is zó gemaakt wanneer je zelf ook hutspot eet.

Aan de slag

1

Schil de wortels en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Kook de wortels en aardappelblokjes in een pan met een laag water afgedekt 15 min.

2

Snipper de sjalot. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur. Laat niet bruin worden. Breek de tartaar in stukjes en bak met de ui rul en gaar.

3

Giet de wortels en aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de wortels en aardappelen tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht, opvolgmelk of moedermelk toe om de puree smeuïger te maken. Meng de rulgebakken tartaar met sjalot door de puree.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
bewaartipIngevroren kun je het hapje 2 maanden bewaren.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Opperdepop: babyhutspot met tartaar 10-12 mnd

Dit winterse hapje is zó gemaakt wanneer je zelf ook hutspot eet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig