Op­per­de­pop: ba­by­huts­pot met tar­taar 10-12 mnd

Dit winterse hapje is zó gemaakt wanneer je zelf ook hutspot eet.

(8) waardeer
hollands kindergerecht Dit winterse hapje is zó gemaakt wanneer je zelf ook hutspot eet. 2 stuks
3 8

Advertentie

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de wortels en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Kook de wortels en aardappelblokjes in een pan met een laag water afgedekt 15 min.
  2. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur. Laat niet bruin worden. Breek de tartaar in stukjes en bak met de ui rul en gaar.
  3. Giet de wortels en aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de wortels en aardappelen tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht, opvolgmelk of moedermelk toe om de puree smeuïger te maken. Meng de rulgebakken tartaar met sjalot door de puree.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je het hapje 2 maanden bewaren.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3  g
  • natrium 59 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Opperdepop: babyhutspot met tartaar 10-12 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: ba­by­huts­pot met tar­taar 10-12 mnd

1
1
  • 200 g winterpenen
  • 200 g kruimige aardappelen

Schil de wortels en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.

2
2

Kook de wortels en aardappelblokjes in een pan met een laag water afgedekt 15 min.

3
3
  • 1 sjalot
  • 1 el traditionele olijfolie

Snipper het sjalotje. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur. Laat niet bruin worden.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 1 rundertartaar

Breek de tartaar in stukjes en bak met de ui rul en gaar.

5
5

Giet de wortels en aardappelen af, maar vang het kookvocht op.

6
6

Stamp de wortels en aardappelen tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht, opvolgmelk of moedermelk toe om de puree smeuïger te maken.

7
7

Meng de rulgebakken tartaar met sjalot door de puree.

bewaartip:

Ingevroren kun je het hapje 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.