bewaar
Opperdepop: kip-kerrie met appel 10-12 mnd
Opperdepop: kip-kerrie met appel 10-12 mnd
bewaar

Opperdepop: kip-kerrie met appel 10-12 mnd

Kip-kerrie met rijst uit de staafmixer: baby’s smullen ervan!

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

2 porties

40 g

wite rijst

1

Elstar appel

1

sjalot

75 g

kipfilet

1 el

traditionele olijfolie

½ tl

milde kerriepoeder

1 el

gemalen kokos

4 el

water

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Kip-kerrie met rijst uit de staafmixer: baby’s smullen ervan!

Aan de slag

1

Kook de rijst in een pan met water zonder zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees boven een kom met een grove rasp. Snipper de sjalot en snijd de kipfilet in dunne reepjes.

2

Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 1 min. op matig vuur. Voeg de kipreepjes toe en bak 2 min. mee. Meng de geraspte appel, kerriepoeder en kokos erdoor. Voeg het water toe en laat afgedekt ca. 4 min. sudderen op laag vuur.

3

Giet de rijst af en pureer met de kip-kerrie met de staafmixer of in de keukenmachine tot een grove puree. Serveer de puree in kommetjes met kleine roosjes broccoli of stukjes gekookte sperziebonen ernaast.

bewaartipIngevroren kun je de kip-kerrie ca. 2 maanden bewaren.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Opperdepop: kip-kerrrie met appel (10-12 mnd)

Instructievideo - 02:09 min.