bewaar
Brownies
Brownies
bewaar

Brownies

Chocoholics, opgelet. Brownies met een karamel-slagroomlaag en... pistachenoten!

30 min. bereiden
25 min. oventijd
3 uur wachten
216waarderingen

Ingrediënten

25 porties

165 g

ongezouten roomboter

200 g

chocolade extra puur 72%

1

vanillestokje

4

middelgrote eieren

165 g

donkere basterdsuiker

2 el

tarwebloem

1 el

cacaopoeder

1 tl

zout

95 g

gepelde pistachenoten

100 ml

kraanwater

200 g

fijne kristalsuiker

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • bakvorm (20 x 20 cm)

  • bakpapier

Chocoholics, opgelet. Brownies met een karamel-slagroomlaag en... pistachenoten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een pan op laag vuur. Neem van het vuur zodra deze gesmolten zijn.

2

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schrap met een mespunt het merg eruit. Klop de eieren en het vanillemerg 5 min. met een mixer. Voeg al mixend de basterdsuiker toe en schenk het chocomengsel erbij. Spatel bloem, cacao en zout erdoor. Schep in de vorm.

3

Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat de brownies uit de oven 3 uur afkoelen.

4

Rooster de noten in ca. 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

5

Breng het water met de kristalsuiker in een steelpan op laag vuur aan de kook. Laat karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom toe. Roer in 8 min. op laag vuur tot een gladde massa.

6

Voeg de noten toe en schenk over de cake. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.

bewaartipJe kunt de brownies maximaal 3 dagen bewaren in een afgesloten blik of bakje.

Brownies

Instructievideo - 02:55 min.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.