bewaar
Turkse groenten met yoghurt en gehakt
Turkse groenten met yoghurt en gehakt
bewaar

Turkse groenten met yoghurt en gehakt

30 min. bereiden
124waarderingen

Ingrediënten

1 grote

aubergine

500 g

vleestomaten

3 teentjes

knoflook

1 zak

tafelaardappels

6 eetlepels

olijfolie

500 g

gebroken sperziebonen

1 eetlepel

paprikapoeder

1 potje

groene pepers

2 schaaltjes

rundersoepballetjes

1 pot

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • knoflookpers

Aan de slag

Aubergine schoonmaken, in stukken snijden van ca. 2 cm. Tomaten 12 tellen in kokend water leggen, afspoelen onder koude kraan en schilletjes verwijderen. Tomaten in stukjes snijden. Aardappelen in 4 stukken snijden. Knoflook pellen en met knoflookpers uitpersen. 4 el olie verhitten in diepe pan en hierin aubergine, bonen en aardappel 3 min. roerbakken. Knoflook en tomaat erdoor roeren en nog 1 min. bakken. Groene pepers met vocht, 1/2 el paprikapoeder en 1/2 kopje water toevoegen. Tegen de kook aanbrengen en groenten met deksel half op pan 20 min. laten pruttelen. Eventueel naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen 2 el olie in koekenpan verhitten en gehaktballetjes in ca. 5 min rondom bruin en gaar bakken. Groentemengsel en gehakt over 4 borden verdelen, yoghurt erop scheppen en naar smaak paprikapoeder erover strooien.