Couscous met groenten en feta van Heinz (advertentie)

Koken met Heinz: terwijl de couscous de smaken opneemt, bak je de groenten en ras el hanout tot ze heerlijk geuren — klaar voor een kleurrijke, kruidige maaltijd.

678 kcal

25 min. bereiden

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 100 gram verse sperziebonen

    verse sperziebonen

  • 1 winterpeen

    winterpeen

  • 2 middelgrote uien

    middelgrote uien

  • 1 courgette

    courgette

  • 1.5 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 1.5 eetlepel ras el hanout

    ras el hanout

  • 350 gram Heinz tomato frito

    Heinz tomato frito

  • 300 gram couscous

    couscous

  • 400 gram kikkererwten in blik

    kikkererwten in blik

  • 60 gram gedroogde abrikozen

    gedroogde abrikozen

  • 100 gram zwarte olijf zonder pit

    zwarte olijf zonder pit

  • 3 eetlepel amandelschaafsel

    amandelschaafsel

  • 100 gram feta

    feta

Aan de slag

  1. Breng een pan met ruim water op middelhoge temperatuur aan de kook. Snijd ondertussen de sperziebonen in stukjes van ca. 4 cm en verwijder de topjes. Snijd de winterwortel in plakjes van 1 cm. Kook de sperziebonen 5 minuten en voeg de wortel de laatste 2 minuten toe. Spoel beide af met koud water en zet opzij.

  2. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de uien samen met de ras el hanout onder regelmatig roeren. Voeg de courgette toe en bak nog een paar minuten mee.

  3. Voeg de Heinz Tomato Frito, de gekookte sperziebonen en wortel toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat de saus ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.

  4. Bereid de couscous in een grote schaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes en halveer de zwarte ontpitte olijven. Roer kikkererwten, abrikozen en olijven door de couscous, dek af en houd warm tot het amandelschaafsel klaar is.

  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middelhoge temperatuur goudbruin.

  6. Verkruimel de feta. Verdeel de couscous over 4 borden, schep de groentesaus erover en garneer met het amandelschaafsel en feta.

  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Heinz. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Couscous met groenten en feta van Heinz (advertentie)

Koken met Heinz: terwijl de couscous de smaken opneemt, bak je de groenten en ras el hanout tot ze heerlijk geuren — klaar voor een kleurrijke, kruidige maaltijd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig