Couscous met groenten en feta van Heinz (advertentie)
Koken met Heinz: terwijl de couscous de smaken opneemt, bak je de groenten en ras el hanout tot ze heerlijk geuren — klaar voor een kleurrijke, kruidige maaltijd.
678 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
100 gram verse sperziebonen
verse sperziebonen
1 winterpeen
winterpeen
2 middelgrote uien
middelgrote uien
1 courgette
courgette
1.5 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
1.5 eetlepel ras el hanout
ras el hanout
350 gram Heinz tomato frito
Heinz tomato frito
300 gram couscous
couscous
400 gram kikkererwten in blik
kikkererwten in blik
60 gram gedroogde abrikozen
gedroogde abrikozen
100 gram zwarte olijf zonder pit
zwarte olijf zonder pit
3 eetlepel amandelschaafsel
amandelschaafsel
100 gram feta
feta
Ontdek meer van dit soort gerechten
Breng een pan met ruim water op middelhoge temperatuur aan de kook. Snijd ondertussen de sperziebonen in stukjes van ca. 4 cm en verwijder de topjes. Snijd de winterwortel in plakjes van 1 cm. Kook de sperziebonen 5 minuten en voeg de wortel de laatste 2 minuten toe. Spoel beide af met koud water en zet opzij.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de uien samen met de ras el hanout onder regelmatig roeren. Voeg de courgette toe en bak nog een paar minuten mee.
Voeg de Heinz Tomato Frito, de gekookte sperziebonen en wortel toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat de saus ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.
Bereid de couscous in een grote schaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes en halveer de zwarte ontpitte olijven. Roer kikkererwten, abrikozen en olijven door de couscous, dek af en houd warm tot het amandelschaafsel klaar is.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middelhoge temperatuur goudbruin.
Verkruimel de feta. Verdeel de couscous over 4 borden, schep de groentesaus erover en garneer met het amandelschaafsel en feta.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Heinz. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Couscous met groenten en feta van Heinz (advertentie)
Koken met Heinz: terwijl de couscous de smaken opneemt, bak je de groenten en ras el hanout tot ze heerlijk geuren — klaar voor een kleurrijke, kruidige maaltijd.

hoofdgerecht
4 personen
678 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water op middelhoge temperatuur aan de kook. Snijd ondertussen de sperziebonen in stukjes van ca. 4 cm en verwijder de topjes. Snijd de winterwortel in plakjes van 1 cm. Kook de sperziebonen 5 minuten en voeg de wortel de laatste 2 minuten toe. Spoel beide af met koud water en zet opzij.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de uien samen met de ras el hanout onder regelmatig roeren. Voeg de courgette toe en bak nog een paar minuten mee.
Voeg de Heinz Tomato Frito, de gekookte sperziebonen en wortel toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat de saus ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.
Bereid de couscous in een grote schaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes en halveer de zwarte ontpitte olijven. Roer kikkererwten, abrikozen en olijven door de couscous, dek af en houd warm tot het amandelschaafsel klaar is.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middelhoge temperatuur goudbruin.
Verkruimel de feta. Verdeel de couscous over 4 borden, schep de groentesaus erover en garneer met het amandelschaafsel en feta.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Heinz. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g verse sperziebonen
1 winterpeen
2 middelgrote uien
1 courgette
1½ el milde olijfolie
1½ el ras el hanout
350 g Heinz tomato frito
300 g couscous
400 g kikkererwten in blik
60 g gedroogde abrikozen
100 g zwarte olijf zonder pit
3 el amandelschaafsel
100 g feta




