AH verspakket 'Surinaamse' roti
Met dit verspakket zet je in een handomdraai een 'Surinaamse klassieker' op tafel!
Ingrediënten
4 personen
1
AH Surinaamse roti verspakket
300 g
kipdijfilet
2 el
milde olijfolie
200 ml
water
2
middelgrote eieren
1 el
margarine
4
Surinaamse rotivellen
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes, snijd de winterpeen in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukken, snijd de prei in halve ringen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjes- of braadpan en bak hierin de kip op hoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika, prei, ui en knoflook toe en bak nog 2 min. mee op hoog vuur. Voeg de aardappel, winterpeen, sperziebonen en naar smaak rode peper toe en roerbak 4 min. mee.
Voeg de roti-kruidenmix en het water toe. Roer goed door en stoof het gerecht afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar.
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht in kokend water. Spoel de eieren af onder koud stromend water, pel en snijd in vieren.
Roer de margarine door de roti en serveer met de rotivellen en de gekookte eieren.
AH verspakket 'Surinaamse' roti
Met dit verspakket zet je in een handomdraai een 'Surinaamse klassieker' op tafel!

hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes, snijd de winterpeen in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukken, snijd de prei in halve ringen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjes- of braadpan en bak hierin de kip op hoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika, prei, ui en knoflook toe en bak nog 2 min. mee op hoog vuur. Voeg de aardappel, winterpeen, sperziebonen en naar smaak rode peper toe en roerbak 4 min. mee.
Voeg de roti-kruidenmix en het water toe. Roer goed door en stoof het gerecht afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar.
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht in kokend water. Spoel de eieren af onder koud stromend water, pel en snijd in vieren.
Roer de margarine door de roti en serveer met de rotivellen en de gekookte eieren.
combinatietip:Maak de roti extra pittig met een madame-jeanette.
vegatip:Voeg 2 extra eieren toe en vervang de kip door kikkererwten.
variatietip:Wil je zelf roti maken? Kijk dan eens bij dit <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195219>rotiplaat</a> recept.
achtergrondinfo:Roti is van oorsprong een Indiaas gerecht en werd door de Hindoestanen mee naar Suriname genomen toen zij daar eind 19de eeuw als contractarbeiders op de plantages gingen werken. Officieel eet je roti met je handen. Roti betekent letterlijk brood en verwijst dan ook naar de 'plaat' waarvan je steeds een stukje afscheurt om de curry mee op te eten.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 AH Surinaamse roti verspakket
300 g kipdijfilet
2 el milde olijfolie
200 ml water
2 middelgrote eieren
1 el margarine
4 Surinaamse rotivellen