Foc­ca­cia ge­n­o­ve­se

Met elk stuk wil je alleen maar meer.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 6 u. 30 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(4) waardeer
italiaans bijgerecht Met elk stuk wil je alleen maar meer. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenthermometer
  • vershoudfolie
  • bakvorm/braadslede (31 x 23)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm 140 ml water in een steelpan tot 35 °C. Gebruik de thermometer om de juiste temperatuur in de gaten te houden. Doe het water in een mengkom en los het zout en de suiker erin op.
  2. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe en mix met een mixer met deeghaken 2 min. Voeg in een dun straaltje de olie toe. Kneed nog 10 min. door. Pauzeer het mixen af en toe en haal het deeg van de deeghaken. Zo wordt het deeg gelijkmatig gekneed.
  3. Neem het deeg uit de mengkom. Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt met vershoudfolie 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  4. Neem het deeg uit de kom, bol het nogmaals op zoals in de vorige stappen beschreven methode en leg in de ingevette braadslede. Laat nogmaals afgedekt 2 uur rijzen.
  5. Verdeel het deeg gelijkmatig over de hele oppervlakte van de braadslede en duw er met je vingers kuiltjes in zodat een bobbelig oppervlak ontstaat. Laat nog 2 uur rijzen. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en meng met de rest van olie en eventueel zout. Laat afgedekt staan tot gebruik. Verwarm na 1½ uur rijstijd de oven voor op 230 °C.
  6. Verdeel de ui met de olie gelijkmatig over het deeg. Bak de focaccia in 15-20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Foccacia genovese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Foc­ca­cia ge­n­o­ve­se

1
1

Verwarm 140 ml water in een steelpan tot 35 °C. Gebruik de thermometer om de juiste temperatuur in de gaten te houden.

2
2
  • 5 g zout
  • 2 g kristalsuiker

Doe het water in een mengkom en los het zout en de suiker erin op.

3
3
  • 235 g bloem voor pizzadeeg
  • 3½ g gedroogde gist
  • 1 el traditionele olijfolie

Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe en mix met een mixer met deeghaken 2 min. Voeg in een dun straaltje de olie toe.

4
4

Kneed nog 10 min. door. Pauzeer het mixen af en toe en haal het deeg van de deeghaken. Zo wordt het deeg gelijkmatig gekneed.

5
5

Neem het deeg uit de mengkom. Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen.

6
6

Leg het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt met vershoudfolie 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

7
7

Neem het deeg uit de kom, bol het nogmaals op zoals in de vorige stappen beschreven methode en leg in de ingevette braadslede.

8
8

Laat nogmaals afgedekt 2 uur rijzen.

9
9

Verdeel het deeg gelijkmatig over de hele oppervlakte van de braadslede en duw er met je vingers kuiltjes in zodat een bobbelig oppervlak ontstaat.

10
10

Laat nog 2 uur rijzen.

11
11
  • 2 uien
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en meng met de rest van olie en eventueel zout. Laat afgedekt staan tot gebruik.

12
12

Verwarm na 1½ uur rijstijd de oven voor op 230 °C.

13
13

Verdeel de ui met de olie gelijkmatig over het deeg. Bak de focaccia in 15-20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.