Foccacia genovese
Foccacia genovese
bewaar
bewaar

Foccacia genovese

Met elk stuk wil je alleen maar meer.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
6 uur 30 min. wachten
7waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm 140 ml water in een steelpan tot 35 °C. Gebruik de thermometer om de juiste temperatuur in de gaten te houden. Doe het water in een mengkom en los het zout en de suiker erin op.

2

Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe en mix met een mixer met deeghaken 2 min. Voeg in een dun straaltje de olie toe. Kneed nog 10 min. door. Pauzeer het mixen af en toe en haal het deeg van de deeghaken. Zo wordt het deeg gelijkmatig gekneed.

3

Neem het deeg uit de mengkom. Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt met vershoudfolie 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

4

Neem het deeg uit de kom, bol het nogmaals op zoals in de vorige stappen beschreven methode en leg in de ingevette braadslede. Laat nogmaals afgedekt 2 uur rijzen.

5

Verdeel het deeg gelijkmatig over de hele oppervlakte van de braadslede en duw er met je vingers kuiltjes in zodat een bobbelig oppervlak ontstaat. Laat nog 2 uur rijzen. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en meng met de rest van olie en eventueel zout. Laat afgedekt staan tot gebruik. Verwarm na 1½ uur rijstijd de oven voor op 230 °C.

6

Verdeel de ui met de olie gelijkmatig over het deeg. Bak de focaccia in 15-20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Foccacia genovese

Met elk stuk wil je alleen maar meer.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig