Poké bowl met zalm
All the way from Hawaï: een topgerecht met verse blokjes vis.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g sushirijst
- 120 ml Saitaku rijstazijn
- 300 g verse zalmfilets
- ½ rode peper
- 2 el Kikkoman sojasaus
- 1 el sesamolie
- 200 g bospeen
- 1 komkommer
- 3 bosuien
- 2 eetrijpe avocado's
- 2 tl zwart sesamzaad
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
- Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd het steeltje van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de zalm met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Schaaf de komkommer en bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Besprenkel met de rest van de rijstazijn. Snijd de bosuien in schuine ringetjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
- Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm, komkommer, wortel, bosui en avocado erover. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.
variatietip:
Vervang de zalm ook eens door tonijnfilet.
combinatietip:
Lekker als extra ingrediënten voor deze pokébowl: sushigember en zeewiersalade (wakame).
Tip:
Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

Zalmpoke bowl
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 680 kcal
- eiwit 23 g
-
koolhydraten 65 g
waarvan suikers 15 g -
vet 35 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 520 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Poké bowl met zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Poké bowl met zalm
- 250 g sushirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 80 ml Saitaku rijstazijn
Roer de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
- 300 g verse zalmfilets
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise).
- ½ rode peper
Snijd het steeltje van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn.
- 2 el Kikkoman sojasaus
- 1 el sesamolie
Meng de zalm met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- 200 g bospeen
- 1 komkommer
- 40 ml Saitaku rijstazijn
Schil de bospeen. Schaaf de komkommer en peen met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Besprenkel met de rest van de rijstazijn.
- 3 bosuien
Snijd de bosuien in schuine ringetjes.
- 2 eetrijpe avocado's
Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
- 2 tl zwart sesamzaad
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm, komkommer, wortel, bosui en avocado erover. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.
variatietip:
Vervang de zalm ook eens door tonijnfilet.
combinatietip:
Lekker als extra ingrediënten voor deze pokébowl: sushigember en zeewiersalade (wakame).