bewaar
Herfstloempia's met paddenstoelen en biefstuk
Herfstloempia's met paddenstoelen en biefstuk
bewaar

Herfstloempia's met paddenstoelen en biefstuk

Je hebt ze zo gemaakt, maar dat hoeft niemand te weten. Een plaatje op je bord!

30 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

140 g

mihoen

2

limoenen

150 g

peen julienne

4 el

sesamolie

480 g

biefstuk

4 takjes

verse tijm

400 g

paddenstoelen voor vlees

2 tenen

knoflook

6 el

glutenvrije sojasaus

32

rijstvellen

15 g

verse munt

Je hebt ze zo gemaakt, maar dat hoeft niemand te weten. Een plaatje op je bord!

Aan de slag

1

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel onder koud stromend water en doe in een kom.

2

Pers ondertussen de limoenen uit. Meng de helft van het sap met de peen.

3

Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat afkoelen en snijd in zo dun mogelijke plakjes.

4

Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de paddenstoelen in reepjes. Snijd de knoflook fijn.

5

Bak de paddenstoelen en de helft van de tijmblaadjes in dezelfde koekenpan in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat afkoelen. Klop ondertussen een saus van de knoflook, sojasaus en de rest van de tijm, sesamolie en het limoensap.

6

Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes.

7

Leg er wat wortel, biefstuk, mihoen en paddenstoelen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

8

Maak zo nog 31 rijstvelloempia’s. Verdeel over 4 borden en serveer met de dipsaus.

combinatietipLekker met grofgehakte pinda’s eroverheen.

Biefstuk met pepersaus maken

Instructievideo - 04:54 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.