bewaar
Opperdepop: pasta met vis en tomaat 7-9 mnd
Opperdepop: pasta met vis en tomaat 7-9 mnd
bewaar

Opperdepop: pasta met vis en tomaat 7-9 mnd

Geef je kleintje eens gepureerde witvis, je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

300 g

bloemkool

60 g

macaroni

3

tomaten

1 el

traditionele olijfolie

75 g

witvisfilet

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Geef je kleintje eens gepureerde witvis, je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Aan de slag

1

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook met de macaroni in 10 min. gaar in een pan met water en eventueel zout. Kruis ondertussen de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.

2

Ontvel de tomaten met een aardappelmesje. Halveer ze, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de vis op laag vuur in 4 min. gaar.

3

Giet de pasta en bloemkool af, maar vang het kookvocht op. Pureer alle ingrediënten tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat kookvocht of moeder- of opvolgmelk.

tip

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartipIngevroren kun je het pastahapje 2 maanden bewaren.

Tomaat ontvellen

Instructievideo - 00:50 min.