bewaar
Opperdepop: baby’s visschoteltje met groenten en rijst 7-9 mnd
Opperdepop: baby’s visschoteltje met groenten en rijst 7-9 mnd
bewaar

Opperdepop: baby’s visschoteltje met groenten en rijst 7-9 mnd

Mama een visschotel, de kleintjes ook. Baby’s visschoteltje, lekker met groenten, rijst en smaakmaker peterselie.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

3 porties

150 g

wortel

30 g

witte rijst

1 takje

takje peterselie

150 g

verse sperziebonen

1 el

traditionele olijfolie

75 g

witvisfilet

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Mama een visschotel, de kleintjes ook. Baby’s visschoteltje, lekker met groenten, rijst en smaakmaker peterselie.

Aan de slag

1

Schrap de wortel en snijd in plakjes. Breng met de rijst afgedekt aan de kook in een pan met een flinke laag water. Hak de peterselie grof en maak de sperziebonen schoon. Voeg na 4 min. toe aan de rijst. Laat nog 10 min. koken. Verhit ondertussen de olie in een kleine koekenpan en bak de vis 4 min. op laag vuur.

2

Giet de rijst en groenten af, maar vang het kookvocht op. Pureer alle ingrediënten met de staafmixer of in de keukenmachine tot een fijne puree. Verdun eventueel met kookvocht of melk.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartipIngevroren kun je het visschoteltje 2 maanden bewaren.